Fatih

Tarihler: 25 Haziran 2011 Cumartesi ~ 25 Haziran 2011 Cumartesi 25 Haziran Cumartesi Saat: 20:00 - Saat: 20:0

Yer: Altunizade Kültür Merkezi

Ücret: Tam: 25,00 TL, Öğrenci: 20,00 TL

Nereden Alınır: Mybilet ve Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi

Adres: Barbaros Mah. Sırma Perde Sok. No:23 Üsküdar İstanbul Üsküdar İstanbul

Telefon: 0216 531 30 00 / 2279

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 25, 2011 ~ Haz 25, 2011

Fatih Sultan Mehmed Tophane den başlayarak, Beyoğlu tepelerini aşarak, Kasımpaşa ya kadar gemileri karadan yürütmüştür Bir gecede düşmana duyurmadan devasa ahşap savaş kulelerini inşa ettirmiştir Havan Topunu icat ederek Bizansı şaşırtmıştır.

Bütün bunları yaparken ona deniz ve gökyüzü şahit olmuştur. Bu nedenle bu oyunda anlatılan yerler denizden ve havadan çekilen görüntülerle desteklenmektedir.

Konusunda uzman kişilerce bu oyuna özel çekilen görüntülerde İstanbul Boğazı ve Haliç gibi muazzam güzellikler ile beraber Rumeli Hisarı, Topkapı Sarayı gibi eşsiz değerler de gösteriliyor.

Sualtı kamerası ile yapılan çekimlerde Boğaz ın serin sularının içine dalıyoruz bir anda ve kadraja bir istavrit giriyor. Suyun üstüne çıktığımızda da tüm haşmetiyle bizi Haliç karşılıyor. Sonra yükseliyoruz, yükseliyoruz ve Galata Kulesi ne bakıyoruz tepeden. Bu kez kadrajda bir martı.

Dünya tarihinin en büyük dahilerinden birinin hayatına denizden ve havadan bakıyoruz.

Peygamber efendimiz Konstantinapol muhakkak feth olunacaktır. Onu fetheden kumandan ne büyük kumandandır. Onu fetheden asker ne büyük askerdir demişti.

II. Mehmed bu övgüye sahip olmak için sıvadı kollarını ve onu Fatih Sultan Mehmed yapacak olan yola çıktı.

Haram yiyen asker harami olur.diyen, sefere giderken bir bahçede yedikleri elmaların parasını ağaçların dallarına astıran bir babanın II.Murad ın oğluydu o. Babasından adil olma, dürüstlük ve şairlik miras kaldı ona.

Bu oyun çobanından padişahına şair olan bir milletin şair ruhlu padişahının hayatını anlatır. Bu oyun Emeksiz devlet olur mu diyen Fatih in son nefesine kadar vatanı için yaptıklarını anlatır. Bizans elçisineBenim yapabileceklerimi siz hayal bile edemezsiniz. Diyen Padişahın Rumeli Hisarı na imzasını atışı vardır bu oyunda.

Bu oyun yenilenlere bu çağda bile tanınmayan hakları veren, dünyanın ilk insan hakları beyannamesi olarak gösterilebilecek olan fermanı fethettiği Bosna Hersek e sunan yüce gönüllü Fatih i anlatır. Osmanlı İmparatorluğu na en parlak dönemini yaşatan, Üstün olunca bağışlamayı bileceksin anlayışını benimseyen Fatih`in yaptıkları ve yaşadıkları anlatılır.

Oyunda Fatih Sultan Mehmed`e ve dönemine ait bir çok soru yanıtını bulur. İşte o sorulardan bazıları.

II. Murad neden genç yaşında tahtını çocuk yaştaki oğluna bırakmıştır Eyüp Sultan camisi olarak bilinen kutsal yer bu adı nasıl almıştır Eyüp Sultan kimdir ve İstanbul`a neden ve ne zaman gelmiştir.

Yazan, Oynayan: Barbaros Uzunöner
Yönetmen: Abbas Kurdoğlu
Dramaturg: Müjdat Serdengeçti
Dekor: Seniha Nur Tuncer
Kostüm: Murat Narlıdere
Halkla İliskiler: Dilek Ağbaba
Sanat Danışmanı: Talha Mehmetoğlu
Görüntüler: Nuri Kethüdan

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT