Faust

Tarihler: 28 Ocak 2014 Salı ~ 28 Ocak 2014 Salı 20:30

Yer: Barış Manço Kültür Merkezi

Ücret: 1. Kategori - Tam: 30.00 TL Öğrenci: 20.00 TL

Nereden Alınır: Mybilet ve Mekan Gişe

Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, Nail Bey Sokak (Caferağa Spor Salonu Yanı) Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 418 16 46

Web: http://http://www.bmkm.gen.tr

E Posta: info@bmkm.gen.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 28, 2014 ~ Oca 28, 2014
Faust

Doktor Faust'un içtiği iksirle hayatının nasıl değiştiğine tanık olmak için, Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki yerinizi alın.

Uyarlayan - Çeviren - Oynayan:
Haydar Zorlu
Yöneten: Natalia Murariu
Tek perde / 80 dakika

Tiyatro sanatçısı Haydar Zorlu Johann Wolfgang von Goethe'nin dünya edebiyatının köşe taşlarından biri olarak, kabul gören eseri Faust'u, solo performans olarak, Almanca ve Türkçe ve bazen aynı anda iki dilde birden oynamaktadır.

Oyunun, orijinal dilindeki prömiyeri 31 Mart, 2009'da İstanbul Alman Başkonsolosluğu'nun İmparatorluk Salonunda, Türkçe prömiyeri ise 18 Mart, 2010'da Almanya Oberhausen Şehir Tiyatrosu`nda yapıldı. Türk-Alman kültürel ilişkileri itibariyle tarihsel anlam taşıdığına inandığımız ve tiyatromuz için de bir ilk olan söz konusu etkinlik, olağanüstü ilgi ve beğeni topladı.

Her şeyi etüt etmiş, aşmış ve artık öğrenecek bir şeyi kalmadığına inanan Doktor Faust, yeryüzündeki sınırlı yaşamın acısından kurtulmak için ruhunu Mephisto'ya, yani şeytana satar. Mephisto, bunun karşılığında Faust'u bilgi hastalığından kurtaracaktır. Nitekim bir cadının hazırladığı iksirle Faust'un gençleşmesini sağlar. Artık genç ve yakışıklı bir adam olan Faust, Gretchen adında güzel bir kızla karşılaşıp ona âşık olur. Bu güzel kızın Faust'un tutkusundan kurtulmasının yolu yoktur artık.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT