Gamsız Kabare - Oğlan Bizim Kız Bizim

Tarihler: 25 Aralık 2012 Salı ~ 25 Aralık 2012 Salı 20:30

Yer: Olimpia Event Hall

Ücret: Tam 34.00 TL Öğrenci 29.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Olimpia Event Hall gişe

Adres: Acara Sokak No:2 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 04 42

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 25, 2012 ~ Ara 25, 2012

Yazan - Yöneten : Cem Başeskioğlu
Yapımcılar : Bilgin Altunbaş - Murat Çakmak
Oyuncular: Eren Sezer, Ece İncebay, Selda Ersoy, Cüneyt Özen, Sefa Yasin Erkaymaz, Dilek Aslan, Nursena Öktem, Yasemin Yakın, Ayça Aslıhan Artan, Mina Domaniçli.

Gamsız kabare 2008 yılında Cem Başeskioğlu ve Eren Sezer tarafından bu ülkedeki insanların birbirlerini yargılamadan, aşağılamadan, kınamadan beraberce yaşadıkları, onların önyargılarını yok eden projeler yapmak üzere kuruldu. Amaç hayatı sorgulayan ve sorgulatan oyunlarla hem güldürmek hem de seyircilerin kafasında soru işaretleri yaratmaktı. Devekuşu Kabare’nin açtığı yolu kendine düstur edinen topluluk Kabare tiyatrosu geleneğini Politik taşlamaları, şarkıları ve her daim dinamik, seçkin genç oyunculardan oluşan kadrosuyla sürdüre geldi beş yıldır. Grup, Cem Başeskioğlu’nun yazdığı “Cin’sel Problemler” oyunuyla tiyatro dünyasına merhaba dedi. Grup Aralık ayından itibaren yeni oyunları ve yenilenmiş kadrosuyla yeniden sahnelere dönüyor.

Anadolu'nun bir yerlerinde başkalarına göre çok sorunlu ama kendi dünyalarında çok mutlu iki insanın hayata ve ailelerine karşı kendi kimliklerini kabullenmeleri ve hayatlarını istedikleri gibi yaşamaları üzerine pervasız bir komedi.

Bu ülkede neden mutlu insanlar başkaları tarafından çözülmesi gereken problem olarak görülür, oysa biliyoruz ki modern demokrasilerde mutsuz insanlarla uğraşılır genelde. Bazen yaşarken bize çok acı veren asla unutmayacağım dediğimiz, öfkelendiğimiz olaylar yıllar geçip baktığımızda hayatta en çok güldüğümüz anlar olabiliyor. Olgunluk böyle bir şey galiba. 
Gamsız Kabare olarak oyunlarımızı izleyen pek çok seyircinin “hiçbirimiz baş karakter Gürbüz gibi cesur olmasak ta” benzer şeyler yaşadığını düşünüyoruz bu topraklarda. Seyircilerin kendi geçmişleriyle bağlar kurup, yaşadığımız acıların bizleri besleyen , bizi biz yapan gerçek hazineler olduğunu düşünebilmelerini arzuluyoruz. Bazen acılara gülebilmek bizi olduğumuzdan daha iyi insanlara dönüştürebilir. Gelsinler kendi hayatlarının ipuçlarını bulsunlar eğlensinler. Zonguldak ta yaşlı bir teyze oyunu izledikten sonra oyunculardan birine yaklaşıp özür dilemişti çok güldüğü için ve aynı şeyler benim ailemde de olabilirdi ben böyle bir duruma kendimi hazırlamamıştım size çok teşekkür ederim demişti. Bir kişi bile değişse bu ülkede çok şey değişeceğine inanıyoruz.

“Oğlan Bizim Kız Bizim” oyunu; insan kavramını yürüyebilen zeki yaratıklardan farklı tanımlayan herkese hitap ediyor. Eşcinsel bir karakter üzerinden statükoyu, mahalle baskısını,başka insanların üzerindeki hak taleplerini sorguluyoruz. İnsan haklarına saygılı, yaşama hakkına saygılı ve hayatında bir kere bile olsun görmezden gelinmiş, itilmiş ya da birilerini itmiş, uzaklaştırmış herkese hitap ediyor.

İnsanlar aileleriyle gelip oyunu izlesinler. Beraber keyif alsınlar. Herkese önyargısız, savaşsız güler yüzlü bir dünya diliyoruz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT