Gittiler İşte

Tarihler: 19 Aralık 2014 Cuma ~ 19 Aralık 2014 Cuma 19 Aralık Saat:20:30

Yer: Tatavla Sahnesi

Ücret: Tam 45.00 TL Öğrenci 40.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Firuzağa Mah. Taktaki Yokuşu, No: 2B Cihangir Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 233 52 30 - 0538 371 87 92

Web: http://http://www.atolyetatavla.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 19, 2014 ~ Ara 19, 2014

Şeyhmus Diken’in "Gittiler Aynı" kitabından esinlenerek yazılan "Gittiler İşte" oyunu, aralık ayında Tatavla Sahnesi'nde sizlerle...

“Gittiler İşte…” oyunu isminden de anlaşıldığı gibi gittiler işte... 

"Peki kimdi, kimlerdi bu gidenler? Kimilerimizin kadim dostuydu, kimilerimizin ustasıydı, kimilerinin bir türlü söylenemeyen yüreklerdeki sevdasıydı, kimilerimizin dert ortağıydı, kimilerimizin sevda türküleriydi bu gidenler. Kimdi bu gidenler? Doğacak güneşi, yağacak yağmuru bu topraklarda en az bizler kadar karşılamayı hak eden tapuları ellerinden alınmış bu toprakların öz evlatlarıydı gidenler. 

Gittiler işte, bu topraklar onlardan başka herkese yetti bir tek onlara yetmedi. 

Sahipsiz kuşlar gibi dünyanın dört bir tarafına dağılan ve giderken bir iz bizlerde bıraktılar, bir iz bizde, bizim onlarda bıraktıklarımızdı."

Oyun da burada başlıyor. Gidenlerden dört dostun bir araya gelmesiyle başlıyor her şey, ana yurtlarından uzakta konuşuyorlar. Doğdukları toprakları, onlarca yıldır içlerinde gezdirdikleri acıları, özlemleri, umutları kendilerini ele veriyor. İçlerinden biri, Oşin cesaret ediyor, geri dönelim mi diyor?.... Suskunluk ve korku kendisini hatırlatıyor hemen, zira suskunluk ve korku bu topraklara yabancı bir şey değil. Derken Anto Dayı sessizliği yırtarcasına söylüyor, "ben de geri dönmek istiyorum" diyor. "Her an gadarinamı düşünmekten yoruldum, yaşlandım artık gadarinamı o topraklarda arayacağım." Gadarina Ermenice'de bir tepe anlamına gelir, Gadarina Anto Dayı’nın kız kardeşidir, kardeşiyle Anto’yu çocukken ayırmışlar ve Anto Dayı bulmak ümidiyle dönmek ister. 

Mısto için durum çok daha farklıdır. Unutmak istediği gölgesi yanında taşıdığı bir acıdır. Çocukluğundan bu zamana kadar kimseye anlatamadığı bir duygu halindedir. Acının kendisi geçmiştir fakat izi kalmıştır. Bu topraklarda gözlerinin önünde annesine tecavüz edilir ve işte o anda artık Mısto’nun çocukluğu tavanda asılı kalır, nasıl geriye dönebilirdi ki? 

Kure Mama için durum daha farklıdır. Bir çok doğuma şahitlik eden Kure Mama bir çok acıya da şahitlik etmiştir. Geriye dönmek mi? Çocuklar arkadaşlarıyla mektuplaşarak bu topraklara olan özlemini bastırmak mı? 

Dört dost bir tartışmanın içinde kendilerini bulurlar. Yıllar yılı kendilerine bile söyleyemedikleri gerçekleri bir anda dillendirmeye başlarlar, derken bir mahkeme kurmaya karar verirler ve herkes mahkemeden çıkacak karara uyacak denir. Yüz yıllık davanın ilk oturumu başlıyor, herkese iyi seyirler!

"Gittiler İşte…" oyunu Şeyhmus Diken’in "Gittiler Aynı" adlı kitabından esinlenilmiştir.

Yazan: Özgür Özcan 
Yöneten: Nihat Mürşitpınar
Oyuncular: Güler Özgenç, Ali Siga, Özgür Özcan , Nihat Mürşitpınar
Dekor: Onur Özcan 
Müzik: Ayşe Tütüncü
Işık: Ümit İşitmez
Proje Danışmanı: Garabet Onuröz
Afiş Tasarımı: Sebnem Çetinoğlu

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT