Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım

Tarihler: 29 Mayıs 2005 Pazar ~ 29 Mayıs 2005 Pazar Her Pazar Saat 17:00 - Saat: 17:0

Yer: Sarıyer Halk Eğitimi Merkezi

Nereden Alınır: http://www.shem-tk.org

Adres: Şehit Mithat Yılmaz Cad. Karakol Sok. No: 2 Sarıyer Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 242 16 63 - 242 81 47

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 29, 2005 ~ May 29, 2005

Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım Türk Tiyatrosu’nun en önemli yazarlarından olan Haldun Taner`in 1964 yılında kaleme aldığı ünlü oyunu. İlk olarak 1964-65 tiyatro sezonunda Ulvi Uraz tiyatrosunda oynanıp büyük başarı elde eden oyunun özelliği; Geleneksel Türk Tiyatrosu biçimleri kullanılarak, çağdaş bir senteze ulaşan modern bir yapıt olmasıdır.

1908`den başlayıp 1970`lere kadar uzanan; Türkiye`nin sosyal, siyasi ve ekonomik değişimlerini fon olarak gösteren oyun, bu etkilerin biçimlendirdiği “model vatandaş”, “gönüllü asker”, “dürüst vergi mükellefi” Vicdani Yurdakuler`in hikâyesini anlatır. Bu hikâyede, ülkenin dıştan etkiler ve çeşitli dogmalarla biçimlendirdiği bir ortamda, birey olamamış, kendi doğruları olmayan insanımızın, Vicdani karakteri kimliğinde kaçınılmaz bir sona doğru ilerlemesi gözler önüne serilir. Refet Paşa`dan Ali Çetinkaya`ya, İsmet İnönü`den Adnan Menderes’e, modernleşen Türkiye`nin tarihinde belirleyici olmuş kişiliklerinin geçit resmi yaptığı, belgesel bir tarafı da olan bu hikâye, Avrupa Birliği tartışmalarının yaşandığı şu günlerde; ülkenin, dolayısıyla bireyin de kimlik arayışını sorguladığı için bizce hâlâ sıcaklığını ve güncelliğini korumaktadır. Hem bu güncelliği hem de kendine has biçimini Sarıyer Halk Eğitimi Merkezi sahne estetiğine uygun hale dönüştürme çabası bu çalışmadaki temel çıkış noktamız olacaktır.

Yazan: Haldun Taner
Yöneten: Abdullah Alparslan
Dekor Tasarımı: Özge Çağlayan, Tuna Öztunca
Oyuncular: Serhat Kurtay, Tuna Öztunca, Gökhan Bulut, Azer Erdem, Ufuk Saim Günay, Alper Günay, Mustafa Kemal Bayrak Sebati Yılmaz, Milletvekili, Sarhoş, Koro Ayhan Yeşiltaş, Nilay Çıtak, Özge Çağlayan, Nihâl Doğruöz, Aygül Özen, Yasemin Kılıçtaş, Mine Duman, Zuhal Erman

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT