Gulyabani

Tarihler: 25 Şubat 2017 Cumartesi ~ 25 Şubat 2017 Cumartesi 25 Şubat 16:00 - 25 Şubat 20:30

Yer: Ortaköy Afife Jale Sahnesi

Ücret: - Tam 56.00 TL Öğrenci 36.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Dereboyu Cad. Dere Çıkmazı Sok. No: 1 Ortaköy Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 260 02 16

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 25, 2017 ~ Şub 25, 2017
Gulyabani, 25 Şubat Cumartesi Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nde sizlerle...

Biraz hoppaca olan Muhsine, çok güzel bir kızdır. Annesi ve babası o daha genç yaşta iken ölür. Komşuları Muhsine’ye göz kulak olurlar ve hatta çeyiz vererek onu birisiyle evlendirirler. Fakat Muhsine kocasıyla pek anlaşamaz ve evden kaçar. Daha sonra annesinin dostu olan Ayşe Hanım adlı bir kadın onu bulur, ona hizmetçilik yapabileceği iyi ve namuslu bir yere götüreceğini söyleyerek şehrin dışında dağın tepesinde bir köşke götürür. Burada onları Çeşmifelek Kalfa ve Ruşen adlı iki hizmetçi karşılar. Ayşe Hanım Muhsine’yi burada bırakıp gider.

Muhsine’nin getirildiği köşkün her tarafında her gece cinler, periler dolaşmaktadır. Bunlardan en korkuncu ise Gulyabani’dir. Cinler ve Periler her gece bu köşkün etrafına gelip odalara girerek abuk sabuk sesler çıkarır ve Muhsine’ye saldırırlar. Muhsine ise ona verilen tavsiyelere göre hareket ederek sesini çıkarmaz. Bir gece bir erkek peri Muhsine Hanım'ın odasına gelir. Muhsine bu durum karşısında şaşkın kalmıştır. Bu erkek perinin adı Hasan dır. Hasan çok güzel yüzlü bir peridir. Hasan kendisinin peri olmadığını ve onu bu köşkten kurtarmak istediğini söyler. Fakat Muhsine bu olaylarla sürekli karşılaştığından onun sözüne inanmaz. Hasan ise ona âşık olduğunu ve onu sevdiğini, onun için her şey yapabileceğini söyler. İşte böylece çok sıradışı bir aşk hikayesi gelişir.

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın aynı adlı romanından oyunlaştırılan oyun Görkçe Biçer. Eser Hakan Altıner tarafından sahneye konuldu. Başrollerde Damla Cercisoğlu ve Bülent Alkış yer alıyor. Hüseyin Rahmi Gürpınar’ı Hakan Altıner canlandırıyor. Nükhet Akkaya, Baran Erdoğan, Efe Yeşilay, Işık Selin Kuyumcu, Reyhan Aydınsel, İrem Uğural, Kübra Madak, Metin Hasgül ve Metin Yaldız konağın diğer sakinleri ve cinleri.

Koreografi: Gökmen Kasabalı
Ses ve Işık tasarımı: Özgür Kaan Pural
Dekor ve kostüm tasarımı:Tülin Pural

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT