Hallo!

Tarihler: 28 Şubat 2016 Pazar ~ 28 Şubat 2016 Pazar 28 Şubat 2016 18:00

Yer: Galata Perform

Ücret: - Tam:45.00 TL - Öğrenci:30.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Büyük Hendek Cad. No: 21/1 Galata Kuledibi Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 99 91

Web: http://www.galataperform.com

E Posta: galataperform@gmail.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 28, 2016 ~ Şub 28, 2016
Hallo!

Konsept & Yönetim : Aydın TekerPerformans : Gizem Aksu

Hallo! sizleri duyulmamanın ve duymamanın derinliklerine açılan bir deneyime davet ediyor.

İki bölümden oluşan performans, 70 dakika sürmektedir.

AYDIN TEKER
Ankara Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü'nün Yüksek Devresinden 1973 yılında mezun oldu. Ankara Devlet Opera ve Balesi' nde bir süre dans ettikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın bursunu kazanarak önce İngiltere'ye daha sonra da  Amerika Birleşik Devletlerine gitti. Bir yıl Sunny College at Purchase'da Upper Division Special Student statüsünde eğitim gördükten sonra, New York Üniversitesi'nde koreografi ve modern dans çalışmalarını sürdürerek Bachelor ve Master of Fine Arts derecelerini aldı ve Türkiye’ye döndü. 1993 yılında kazandığı Fulbright Arastırma Bursu ile New York' a tekrar giden Teker bir yıl boyunca somatik teorilerdeki son gelişmeleri incelerken, koreografik çalışmalarını da sürdürdü. Teker' in eserleri Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Belçika, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İtalya, İspanya, İsviçre, Iskoçya, Kanada, Polonya, Portekiz,  Singapur , ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde sergilendi. Koreografilerinin bazıları Ankara ve İstanbul Devlet Opera ve Balelerinin repertuarında yer aldı. Yoğunluk adlı eseri 22. Zürih Theaterspektakel da özel ödüle, 2010 yılında Rotaryan eşleri tarafından “Meslek Başarı Ödülü”ne layık görüldü.  Aydın Teker, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı, Çağdaş Dans Anasanat Dalı ve Sahne Sanatları Bölümü Başkanlığı görevinden yeni emekliye ayrılmıştır. 
Koreografide 35. yılını Hallo! ile kutlayan sanatçı bu eseri, kızı Çağrı Teker'e adamıştır.


GİZEM AKSU
İstanbul'da yaşayan bağımsız koreograf ve dansçı, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve MSGSÜ Devlet Konservatuarı Çağdaş Ana Sanat Dalı'ndan onur dereceleriyle mezun oldu. Hala, Çağdaş Dans ASD'da yüksek lisans eğitimine devam etmektedir ve anatomi seminerleri vermektedir. Dünyaca ünlü eğitmenlerle çalışma fırsatı bulan genç sanatçı, 2009'dan beri birçok uluslararası festival ve bienalde önemli koreograflarla, yönetmenlerle, görsel ve ses sanatçılarıyla üretimde bulundu. Bedeni sanat, politika ve felsefe ilişkilselliği üzerinden sorunsallaştıran sanatçının son dönem araştırma ve atölye çalışmaları, bedenin enerjitik ve ekolojik açılımları üzerinde yoğunlaşmıştır. 

2015 yazında, aldığı danceWEB bursuyla ImPulsTanz - Vienna International Dance Festival'ine katıldı. Marc Vanruxt'un (BE) son eseri Atmosphere'in yaratımında yer aldı ve Belçika turnesi devam ediyor.  APAP (Advancing Performing Arts Project) ve 0090 desteği ile Antwerp ve Zagreb residency'lerinde yeni işi için araştırma sürecinde giren sanatçı, Aakash Odedra Company (UK) ile de bir araştırmaya başlamıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT