Hiçbir Şey

Tarihler: 17 Mayıs 2017 Çarşamba ~ 17 Mayıs 2017 Çarşamba 17 Mayıs 2017 20:30

Yer: ikincikat

Ücret: Tam - 56.00 TL Öğrenci - 36.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Karaköy Emekyemez Mah. Sarı Zeybek Sok. Demirci Fettah Çıkmazı No:2 Kat: 2 Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 17, 2017 ~ May 17, 2017
Hiçbir Şey oyunu mayıs ayında ikincikat'ta sahneleniyor.

Anlattıklarından öte anlatamadıkları ile öne çıkan bir oyun “Hiçbir Şey Üzerine”. 

Alışageldiğimizsahne-seyirci ilişkisinin “öykü” üzerinden sınırları zorlanıyor. “Hiçbir şey” anlatmamaküzere sahneye çıkmak, belki de “her şey”i anlatmanın başka bir yolu. Modern yaşamlayüzleşen bir adamın anlamaya ve tanımlamaya çabalayan kırık dökük hikayesi. Bir türlükurguyu oluşturamayan ve bu çabasına da seyirciyi “Bu sizi korkutuyor mu, modern hayat,modern zihin, modern bir zihinle yüz yüze olmak. Korkutmalı…” diyerek ortak etme iddiasıtaşıyor. Hayatın, mutluluğun, korkunun, zamanın ilizyonu ve bu ilizyonun gerçekliğini sorgulamaçabasını yine öykünün tüm kurallarını bozarak yapıyor. Hatta seyircide kimi zamanbir ilizyon beklentisini yaratıp; “Sihir sever misiniz… Ben sevmem, ama yeter benden konuştuğumuz…”

gibi çıkışlarla beklentiler altüst ediliyor. Kendi hikayesini anlatarak seyirciyebir şeyler söylemek yerine “hiçbir şey” anlatamamanın acısını seyirciye sorduğu sorularladerinleştiriyor. “Yaşayacak sadece bir gününüz olsa ne yapardınız? Peki, yaşayacak kırk yılınızolsa ne yapardınız?” diyerek seyircinin sahnedeki oyuncunun değil kendi hikayesi ileyüzleşmesi isteniyor. Bir çocuğun köpeğiyle, arılarla, doğayla ve sonrasında aşık olduğukadınla ilgili bölük pörçük anılarında dolaşırken, kendi hayal kırıklıklarını ve bu yaşananlarınnedenlerini arıyor. Fonda bu anılar akarken çözümü söylemek yerine seyirci ile birlikte tanımayave anlamaya çalışıyor. “Belki bir yerlerde bir çekiliş vardı ve hepimiz kaybettik. Ya dahepimiz kazandık ve bu bizim kazanmış halimiz…”

Yazan: Will Eno
Çeviren: Uğur Çağlayan
Yöneten & Oynayan: Bora Karakul
Süre: 60'

- Seyircilerimizin oyun başlama saatinden 20 dakika öncesinde mekanda hazır bulunmaları gerekmektedir.- Oyun başladıktan sonra salona seyirci alınmaz.- Oyun sırasında cep telefonu, kayıt cihazı kullanmak yasaktır.- Satılan bilet geri alınmaz, değiştirilmez.- ikincikat, gerektiğinde oyun düzeninde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT