Hoş Gelişler Ola

Tarihler: 04 Nisan 2009 Cumartesi ~ 04 Nisan 2009 Cumartesi 4 Nisan Cumartesi Saat 20:00 - Saat: 20:0

Yer: Atilla İlhan Kültür Merkezi

Ücret: Tam 21,00 TL - İndirimli 16,00 TL

Nereden Alınır: Ticketturk Satış Noktaları, www.ticketturk.com, Ticketturk Çağrı Merkezi: 0212 478 06 00 ve Tiyatro Gişesi

Adres: Meşrutiyet Cad. No:3/3 Galatasaray / Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 42 42

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 4, 2009 ~ Nis 4, 2009

HOŞ GELİŞLER OLA, Tiyatro Birileri’nden Utku Erişik’in tek kişilik oyunu.
Yaklaşık iki saat süren bu iki perdelik oyun; bugüne dek gündeme getirilmemiş ve bilinçli politikalar sonucu öğretilmemiş bazı gerçeklere ışık tutan bilgileri yaklaşık 250 fotoğraf eşliğinde tiyatro sahnesine taşıyıp sanatın büyülü diliyle sunuyor izleyenlere.

Mustafa Kemal’in 6 Ekim 1924’te Kars’ı ziyareti sırasında oyunlar eşliğinde söylenmiş olan ve halkımızca sevilip bugünlere dek taşınmış olan “Hoş gelişler ola / Mustafa Kemal Paşa” adlı türküyle aynı adı paylaşmakta.

1.Dünya Savaşı’ndan ağır kayıplarla çıkmış ve imzaladığı Mondros Ateşkes Antlaşması ile “dünya efendileri” önünde köleliği kabul etmiş Osmanlı Devleti’nden alnı açık, başı dik ve onurlu bir Türkiye Cumhuriyeti’ne gidişimizin destansı öyküsüdür bu. Daha sonra yine Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yapılacak devrimler ile tüm dünyanın gıpta ile izlediği köklü değişiklikler yaşayacak olan ulusumuzun 1919-1922 yılları arasındaki o yiğit mücadelesini en çarpıcı haliyle gözler önüne seriyor HOŞ GELİŞLER OLA.
Emperyalizme karşı verilmiş ilk ve en büyük “tam bağımsızlık savaşı”nın bu kahraman insanları önünde; yani Cumhuriyetimizin yoksul ama onurlu, yorgun ama idealist insanları önünde saygıyla eğilen bir gösteri aynı zamanda…

Milli Mücadele dönemini gösteren cephe ve cephe gerisi fotoğrafları ile bir yandan İşgalcilere karşı nasıl mertçe bir savaş verildiği anlatılırken, bir yandan da Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden sürecin perde arkasında nasıl büyük acılarla harmanlanmış büyük özverilerin bulunduğu vurgulanıyor.
Bu acıların yaşandığı, özverilerin gösterildiği, yürek parçalayan öykünün şimdiye kadar anılmamış gizli kahramanları (gazeteciler, telgraf memurları vb.) da unutulmuyor elbette. Ve bir de asil ruhlu, yüce gönüllü kadınlarımız, analarımız… Oyunun en beğenilen ve en etkileyici bölümlerinden birinde Utku Erişik, yedi düveli hayretlere düşüren o analarımızın önünde izleyicilerle birlikte saygıyla eğiliyor. Bize kurtuluşumuzu getiren, bağımsızlığımızı kazandıran o güzel ellerinden öpüyor hepsinin.
Oyun sırasında ve oyun arasında Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği türküler de izleyici ile buluşturularak, O’nun her yönüyle anılması sağlanıyor. Sahnede bir “ilk” özelliği taşıyan HOŞ GELİŞLER OLA, bugün ülkemizin içinde bulunduğu karanlıktan nasıl çıkacağımıza dair Mustafa Kemal’den aldığı ışıkla mevcut siyasal ortama göndermeler yapan, gerçek sanatın “olmazsa olmaz”ı muhalif çizgisini korkmadan gösteren ve herkesin izlemesi gereken bir oyun
Oyunun davetiyeleri İstanbul AİKM`den temin edilebilir.

Oynayan: Tiyatro Birileri (Utku Erışık)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT