İnsanlarım

İnsanlarım

Tarihler: 07 Ocak 2016 Perşembe ~ 07 Ocak 2016 Perşembe 07 Ocak 2016 20:30

Yer: Mekan Artı

Ücret: - Tam 45.00 TL Öğrenci 30.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Divanyolu Cad. Darüşşafa Sitesi Şafak Sineması İçi ÇEMBERLİTAŞ Fatih İstanbul

Telefon: 0212 224 57 56

Web: http://www.mekanarti.com

E Posta: iletisim@mekanarti.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 7, 2016 ~ Oca 7, 2016
Genco Erkal'ın Nazım Hikmet'in yapıtlarından uyarladığı "İnsanlarım", 7 Ocak'ta Mekan Artı'da sahneleniyor.

Uyarlayan, yöneten, oynayan: Genco Erkal
Sahne tasarımı: Duygu Sağıroğlu

Nazım Hikmet'in Bursa Cezaevi'nde geçirdiği yılların öyküsünü anlatan "İnsanlarım"; New York, Paris, Kopenhag, Stockholm, Moskova, Selanik, Sydney, Melbourne, Bielefeld, Berlin, Arnhem, Amsterdam, Hamburg, Anvers, Frankfurt, Duisburg, Viyana, Innsbruck, Giessen, Stuttgart, Zürich, Basel, Augsburg, Toronto, Mağusa, Utrecht ve Türkiye'de 120 yerleşim merkezinde 15 yılda 300 kez sergilendi.

Oyunun kurgusu içinde, "Memleketimden İnsan Manzaraları", "Kuvayı Milliye Destanı", "Şeyh Bedreddin Destanı", "Taranta-Babu'ya Mektuplar'dan" bölümler ve gene o dönemde yazılmış şiirler, mektuplar yer alıyor.

Bir ozanı dört duvar arasına kapatabilir misiniz? Belki bedeniyle tutukludur, kilit altındadır, yalnızdır, ama kafası ve yüreğiyle özgürdür. Bir bakarsınız XIV. yüzyılda, Karaburun'da Börklüce Mustafa'nın ve Bedreddin yiğitlerinin peşine takılmış, Osmanlı'ya karşı savaşıyordur. Bir bakarsınız Afrika'da, Taranta-Babu'nun yanındadır. Ya da Kurtuluş Savaşı'ndadır, Karadeniz'de, Arhavili İsmail'le birlikte Mustafa Kemal Paşa'ya silah taşıyordur, ya da Şoför Ahmet'in kamyonetinde Akşehir üstünden Afyon'a gidiyordur. Düş gücünün sınırı olabilir mi?

"İnsanlarım", umutsuzluğun kol gezdiği bir dönemde, tüm ütopyaların yıkılıp, çöktüğü bir karanlık çağda, en zorlu koşullarda bile "gelecek güzel günlere olan inancını" yitirmeyen bir büyük ozanın soluğunu duyurmak istiyor.

- Etkinlikte 16 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT