İz

Tarihler: 08 Şubat 2016 Pazartesi ~ 08 Şubat 2016 Pazartesi 08 Şubat 2016 20:30

Yer: Galata Perform

Ücret: - Tam:56.00 TL - Öğrenci:36.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Büyük Hendek Cad. No: 21/1 Galata Kuledibi Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 99 91

Web: http://www.galataperform.com

E Posta: galataperform@gmail.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 8, 2016 ~ Şub 8, 2016
GalataPerform'un Kült Oyunu “İz” Yeniden Sahnede!

GalataPerform'un ilk kez 2013 yılında sahneye koyduğu ve iki sezon boyunca kapalı gişe oynayan "İz" yeniden seyirciyle buluşuyor. Pek çok uluslararası festivale katılan ve ödüller alan "İz" seyirciden gelen yoğun istek üzerine 2016 sezonunda tekrar sahnede. 
Türkiye’nin yakın tarihindeki üç farklı dönem, Tarlabaşı’ndaki yüzyıllık bir binada aynı anda yaşanırsa nasıl ‘İz’ler bırakır? 
1950’lerde yaşayan ve 6-7 Eylül olaylarında evlerini terk etmek zorunda kalan Rum kızkardeşler Markiz ve Eleni; 1980’lerde 12 Eylül olaylarından sonra kaçmak için Tarlabaşı’nda yine aynı evi kiralayan Ahmet ve onun Karadenizli ev sahibi Turgut Usta; 2000’lerde bölgede yaşayan ve çalışan Sevengül adlı travesti karakteri ve onun sevgilisi Rizgar... Tüm bu dönemler ve karakterler evde bıraktıkları "İz"lerle hem bir önceki dönemin hikayelerini taşırlar hem de kendi hikayelerini yaratıyorlar.  

GalataPerform bu oyun için Galata’da bulunan kendi mekanını eski bir ev haline dönüştürdü ve özel bir sahneleme çalışması gerçekleştirdi. Seyirci, 8 değişik kamera aracılığıyla Tarlabaşındaki eski bir evin gözünden, oyunda yer alan tüm karakterleri hem sahne hem de ekranlar yoluyla izleyebilecek. Yeşim Özsoy’un  yönettiği “İz” adlı oyunda Sahne Tasarımı Başak Özdoğan’a, Kostüm Tasarımı Tülin Kermen’e ait. Oyunun Görüntü Yönetmenliği’ni ise Ferhat Öçmen üstleniyor. Sahnede Okan Urun, Burak Safa Çalış, Batur Belirdi, Bertan Dirikolu, Yeşim Özsoy, Ceren Demirel ve Görkem Doğan yer alıyor.  

İZ'İN ALDIĞI ÖDÜLLER
*“İz”, 2006 yılından bu yana Türkiye’de oyun yazarlığı konusunda önemli adımlar atmış olan Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi kapsamında yazar Ahmet Sami Özbudak tarafından yazıldı. Bu oyunla Özbudak geçtiğimiz yıl Almanya’nın Heidelberg Stückemarkt Festivali’nde “Avrupa’nın En Genç En İyi Oyun Yazarı” ödülünü aldı. 
*Özbudak, 2014 Afife Ödülleri kapsamında Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü'nü de aldı. Ayrıca Afife Ödülleri kapsamında İz, en iyi yönetmenlik, en iyi sahne tasarımı, en iyi yardımcı kadın oyuncu, en iyi yapım dallarında da aday oldu. 
*Oyunda Sevengül karakterini canlandıran Okan Urun 2013 Ekin Yazın Dostları ödülleri ve 2015 Sadri Alışık Ödülleri'nde en iyi yardımcı erkek ödülünü aldı.


Yazan: Ahmet Sami ÖzbudakYöneten: Yeşim Özsoy Oyuncular:  Okan Urun, Burak Safa Çalış, Batur Belirdi, Bertan Dirikolu, Yeşim Özsoy, Ceren Demirel, Görkem Doğan.Sinematografik Dramaturji: Ceren ErcanSahne Tasarım: Başak ÖzdoğanMüzik Tasarım: Özüm ÖzülgenKostüm Tasarım: Tülin KermenGörüntü Yönetmeni: Ferhat ÖçmenTeknik Yönetmen: Ömer ÖzkanFotoğraf: Hande Göksan

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT