Kara Kaplı

Tarihler: 26 Ocak 2009 Pazartesi ~ 26 Ocak 2009 Pazartesi 26 Ocak Pazartesi Saat 20:00 - Saat: 20:0

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Ücret: Bu etkinliklere giriş ücretsizdir

Nereden Alınır: www.tiyatroyuzlesme.com

Adres: İstiklal Cad. NO.8 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 393 81 11 - www.infist.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 26, 2009 ~ Oca 26, 2009

“Kara Kaplı”, başlangıçta, bir kadın ve bir erkek arasında, beklenmedik zamanda gelişen bir tanışma hikâyesi gibi görünüyordur. Aslında kadın, erkek kahramanın ruhsal aynasını oluşturmaktadır. Böylelikle oyun, ilginç bir yüzleşme hikâyesine dönüşür… “Kara Kaplı”da, Zeynep Utku ve Musa Uzunlar rol alıyorlar. Dekor ve Kostüm Tasarımı, Zeynep Utku, Işık Tasarımı ise Yüksel Aymaz tarafından yapılmış. Oyunun hem, Dramaturgluğunu, hem de Yönetmen Yardımcılığını ise, Cengiz Peksoy üstlenmiştir.

TİYATRO YÜZLEŞME’DEN BİR YÜZLEŞME HİKÂYESİ…“KARA KAPLI”
Jean-Claude Carrière’ in yazmış olduğu “Kara Kaplı”, Paris’te 1993 yılında Comédie Des Champs-Elysées tiyatrosunda Bernard Murat tarafından sahnelenmiş, Jane Birkin ve Pierre Arditi oynamıştır. Brodway’de Helen Hayes Theatre’da 1971–1972 yıllarında Milos Forman tarafından sahnelenmiştir. Halen Paris’te çeşitli tiyatrolarda oynamaktadır.

1931 yılı doğumlu Fransız yazar, çevirmen, dramaturg, oyun yazarı ve senarist Jean-Claude Carrière; Peter Brook, Jacques Tati, Luis Bunuel de dâhil olmak üzere, 20. yy. tiyatro, sinema dünyasının birçok büyüğüyle sanat ortaklığı yapmıştır. Peter Brook ile yaptığı çalışmaların bazıları: Kuşlar Meclisi, Mahabharata, Atinalı Timon. Senaryosunu yazdığı yaklaşık 130 filmden en bilinenleri: Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği, Danton, Borsalino, Birth, Cyrano de Bergerac, Gündüz Güzeli, Goya’nın Hayaletleri’dir. Ancak 1967 yılında yazdığı “Kara Kaplı” adlı oyunu tamamıyla kendi eseridir. Psikolojik ve metafizik olarak ustalıkla kaleme alınmış olan bu oyun dünyanın bazı ülkelerinde bir başyapıttır.

Küçük başıboş bir kedi “Kara Kaplı”nın ilham kaynağı olmuş. “1967’lerdeydik. Evde yalnızdım. Pencere açıktı ve bir kedi girdi içeri, varlığıma tamamen kayıtsız eve postu serdi. Onu evden çıkarmak için her şeyi yaptım, nafile. İkinci gün boş vermeye başladım. Üçüncü gün ona yiyecek bulmak için dışarı çıktım... Geri döndüğümde gitmişti, bir daha dönmemek üzere.”… (Jean-Claude Carrière, The Independent, 27.03.2003)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT