Kelimeler

Tarihler: 20 Aralık 2005 Salı ~ 20 Aralık 2005 Salı 20 Aralık Salı Saat 20:00 - Saat: 20:0

Yer: Enka Oditoryumu

Nereden Alınır: www.enkasanat.org

Adres: Sadi Gülçelik Spor Sitesi, İstinye İstanbul İstinye İstanbul

Telefon: 0212 276 22 14-15/209

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 20, 2005 ~ Ara 20, 2005

20 Aralık 2005 Salı günü saat 20.00’de genç ve bağımsız bir topluluk olan Çıplak Ayaklar Kumpanyası "Kelimeler" adlı eserlerini sahneleyecek.

Çıplak Ayaklar Kumpanyası; saz çalan olmaktansa kopan tel olmayı; tercih eder. Her türlü hayale açıktır. Çoğalsak ne güzel olur… Ama kopan tek bir tel bile anlaşılmaya yeter. Her türlü ayrım ve şiddete karşıdır. Düşünmeye, tartışmaya, konuşmaya iyi gelebilir. Çocukların da ulaşabileceği yerlerde saklanmasında bir sakınca yoktur. “şarkı dinlemek yerine şarkı söylemeyi” tercih eder. Kerameti kendinden menkuldür. Deneme aşamasındadır ve hep deneme aşamasında kalmayı tercih eder. “Dansçı-oyuncu- tiyatrocu- müzisyen- video….” Çok amaçlı bir yapı oluşturmayı düşlemektedir. İlhan Berk`in “Çıplak ayak şiirinde dediği gibi “bir düş ülke”dir, ya da bu “düş ülkeyi” arar…

Eserler birbirlerinden tamamen bağımsız ama aynı zamanda aynı dili konuşan, aynı noktaya bakan dansçıların yürüdükleri farklı yolları ve bu yol deneyimlerini anlatır. Kelimeleri birleştirip bir tam cümle yaratma kaygısından uzak tamamen tek kelimelik cümlelerdir bunlar. Her eser başka bir hikâye başka bir dünyaya kapı açacaktır ama eserlerin hepsinde de "dert" o kapının açılmasıdır. Belki de kelimeler birleştiğinde anlamlı bir cümle oluşabilir ancak amaç bütünde değil ayrıntıda aranmaktadır.
Dansçılar: Maral Ceranoğlu, Mihran Tomasyan,Duygu Güngör Kostüm: Çıplak Ayaklar Kumpanyası Işık: Cem Yılmazer Müzik: Gökhan Kırdar, Amon Tobin, Von Magnet, Sigur Ros, Radiohead, Udi Hrant.

Enka Kültür ve Sanat Kış 2005
Enka Kültür ve Sanat’ın 17 yıldan bu yana düzenlediği kültür etkinlikleri 8 Kasım-27 Aralık 2005 tarihleri arasında İstinye’de Sadi Gülçelik Spor Sitesi içinde yer alan 500 seyirci kapasiteli Enka Oditoryum’da gerçekleştirilecek kış programı ile devam ediyor. 8 etkinlikten oluşan programda seçkin tiyatro oyunlarının yanı sıra konser ve gösteriler yer alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT