Kentsel Bölüşüm Kar Hanesi

Tarihler: 22 Mayıs 2009 Cuma ~ 22 Mayıs 2009 Cuma 22 Mayıs 2009 - Saat: 20:45

Yer: Duru Tiyatro

Ücret: Tam: 23,00 TL, Öğrenci: 18,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Gişeleri, www.biletix.com ve Tiyatro Gişe

Adres: Caferağa Mah. Doktor Esat Işık Cad. No:84 Kadıköy – İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 338 56 46

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 22, 2009 ~ May 22, 2009

Bir Dolap Komedisi hiç bu kadar İdeolojik olmamıştı!!!
Tiyatro Z’nin onuncu projesi olan “Kentsel Bölüşüm Kar Hanesi” oyunu, Devletin çatırdayan çekirdeği olan aile kurumunu masaya yatırırken Avrupa Birliğine sunulacak bir “Büyük Proje” çılgınlığı ekseninde geçiyor. Ülkenin her santimetrekaresine sirayet etmiş bir yalanı, farklı saflardan aynı coşkuyla besleyen, duyarlılıklarına, imanlarına, ideolojilerine had safhada bağlı insanlar düşünün... Ayrı saflarda olmalarına rağmen bir büyük projede; Bir büyük yalanın içinde yan yana kavgaya duruşlarına bakın.

Her şey barış, kardeşlik ve istikrar dolu global bir dünya anlayışı için!!!
Proje, dosya, konsept, vs… Son günlerin en çok telaffuz edilen sözcükleri. “Proje” öyle büyülü bir sözcük ki; yurdumuzun asla bir araya gelemeyecek iki kesimini; kent soylu küçük burjuva ile yükselen taşra burjuvasını bir araya getirebiliyor, ortak hedeflere yöneltebiliyor.

Burası Türkiye, Beyoğlu, Cihangir Semti…
Toplumun 6 ayrı kesiminden gelen, farklı kültürler, inanışlar ve sosyo- ekonomik yapılardaki altı insan Cihangirde, aydın görünümlü bir köşe yazarının evinde nasıl buluşur? Ilımlı Müslümanından seks işçisine, öğrencisinden Kürt mafyasına kadar Türkiyenin tüm renklerini görmek için büyük fırsat.

Bir Dolap Komedisi hiç bu kadar İdeolojik olmamıştı!!!
Nebil Sayın’ın yazdığı Kentsel Bölüşüm Kar Hanesi, %47’lik çoğunluğa karşı “amansız savaş” veren bir köşe yazarının nazik başlayan ama günün ilerleyen saatlerinde çatışmaya dönüşen hikayesini anlatır. Dünyaya farklı yerlerden bakan iki “dava adamının” karşılaşması, ortak paydada bir eylem birliğine girişmeleri, inanılmaz ama son derece gerçektir. Evin içindeki çatışma bir kadın satıcısının hakemliğinde gelişirken, işin içine Ukraynalı bir seks işçisi girer. Ve, yaşadığımız ülkenin garip fotoğrafı gözler önüne serilir.
İyi seyirler.

Yazan : Nebil Sayın
Yöneten : Üveys Akıncı
Reji Asistanı: Eren Azak
Yapım Asistanları: Tarkan Çeper, Sena Işıldar, Haluk Yüksel, Senem Begisi, Hilal Özbay ve Nebil Sayın
Grafik Tasarımı: Togay Kılıçoğlu



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT