Kibarlık Budalası

Tarihler: 04 Nisan 2009 Cumartesi ~ 04 Nisan 2009 Cumartesi 4 Nisan Cumartesi Saat 20:30 - Saat: 20:30

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Ücret: Tam: 45,00 YTL, Öğrenci: 35,00 YTL

Nereden Alınır: Biletix Satış Noktaları, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 454 15 55, www.biletix.com ve Tiyatro Gişesi

Adres: Haldun Taner Sok. No:11 Caddebostan Caddebostan İstanbul

Telefon: 0216 467 25 68

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 4, 2009 ~ Nis 4, 2009

Türk Tiyatrosu`nun büyük ustası Haldun Dormen`in, sekiz yıl aradan sonra yeniden sahnelere döndüğü KİBARLIK BUDALASI `nın uyarlamasını İpek Kadılar Altıner yaptı. Hakan Altıner`in sahneye koyduğu oyunun Müzik Direktörü ise Arda Aydoğan.

Kostüm tasarımı Türkan Kafadar, dekor tasarımı Gizem Gürsel - Sedef Kermen, ışık tasarımı Cengiz Özdemir `e ait olan oyunda ; HALDUN DORMEN, TARIK PAPUÇÇUOĞLU, EBRU CÜNDÜBEYOĞLU, ÖZLEM ÇAKAR, ABDÜL SÜSLER, ELİF ÇAKMAN, DİLEK ABA, ORAL ÖZER, EREZ ERGİN KÖSE rol alıyorlar.

Konu: 17. yüzyıl Fransa`sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain`in (Haldun Dormen) bir tek amacı vardır :Asilzade olmak.. Bunu gerçekleştirebilmek için her şeyi göze alır, anlamlı-anlamsız, yararlı-yararsız ama mutlaka masraflı her çabayı gösterir. Gülünç duruma düşer, alay konusu olur ama hiç yılmaz. Hedefi bellidir: Soylu sınıfa girebilmek, soylu bir Markiz`i baştan çıkarabilmek (Dilek Aba) her şeyi yapmak ve biricik kızını (Elif Çakman) da mutlaka bir "soylu? ile evlendirmek. Oysa kızı bir başka gence aşıktır. (Oral Özer) Moilere, yarattığı bu olağanüstü tiplemenin etrafını, onu sömürmeye çalışan Kont, (Tarık Papuççuoğlu) ayakları yere basan karısı (Özlem Çakar), sağduyunun ve samimiyetin temsilcileri hizmetçi (Ebru Cündübeyoğlu) ve uşak (Abdül Süsler) ile bir dantel gibi örer. Neredeyse her sözcük komik ve her durum gülünçtür oyunda.

BİR BAROK DÖNEM
KONSER - TİYATRO BULUŞMASI

Dünya Tiyatrosu`nun en büyük klasiklerinden biri olan " KİBARLIK BUDALASI " Barok müziğin en büyük bestecileri ile buluşuyor...

Moliere`in ölümsüz eseri KİBARLIK BUDALASI`nda, Türkiye`de ilk kez yepyeni bir uyarlama yapılıyor. Oyununda yer alan eserleri Şef Oğuzhan Balcı yönetiminde, 15 kişilik İstanbul Metropolitan Oda Orkestrası "Barok Dönem "in dev bestecileri Vivaldi, Bach, Albinoni ve Boccherini`nin eserleri ile Lully`nin bu oyun için yaptığı özel besteleri seslendiriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT