Kırt Kırt ile Cırt Cırt

Tarihler: 23 Ocak 2010 Cumartesi ~ 30 Ocak 2010 Cumartesi 23-30 Ocak 2010 - Saat: 12:0

Yer: Bakırköy Sanat Merkezi

Ücret: 12,50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi:(0216)556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com, Tiyatro Gişe

Adres: Faik Köksal Sk. 3/A İncirli Cad. İstanbul Bakırköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 23, 2010 ~ Oca 30, 2010
KIRT KIRT İLE CIRT CIRT
2 Perde Müzikli Çocuk Oyunu

Oyunumuz hayatı oluşturan en önemli üç olguyu toprağı, insanı, sebze ve meyveleri anlatır…
Sınırsız teknoloji kullanımı ile iklim dengesini bozarak küresel ısınma sürecini hızlandıran insanoğlu, kendisini hayatta tutan toprağı, tabiat anayı ve dolayısıyla Tabiat Ana`nın nimetleri olan sebzeleri yok etmeye başladı. Geçmişteki hatalarımız yarınlarımız için bir ders olacaktır elbet ve bu dersi yarını doğuracak olan çocuklarımız en iyi şekilde bilinçlenerek sonuçlandıracaklar. Tiyatro bir kez daha işlevini yerine getirecek ve küresel ısınmayı, sosyal sorumluluk kapsamında sebze ve meyveleri en sevimli ve en hızlı şekilde çocuklara anlatacak.

Kızı ile birlikte DÜŞLER BAHÇESİ adlı çiftliğinde çiftçilik yapan baba, iklimin değişmesinden dolayı sebzelerin iyi yetişmemesine çok üzülür ve hasta olur. Son kez Tabiat Ana’ya yalvararak toprağa sebze tohumları atar. Bu arada fırtınadan ve verimsizlikten dolayı çiftlik yerle bir olmuştur ve kız çiftliği onarmaya çalışır bir yandan da atılan sebze tohumlarının bir an önce büyümesi için Tabiat Ana’ya yalvarır.

İki sevimli kımıl zararlısı olan Kırt Kırt ile Cırt Cırt da sebzeler yetişmediği için aç kalmışlardır ve çok mutsuzdurlar. Bir süre neden doğanın bu hale geldiğini tartışırlar ve sürekli birbirleriyle didişirler. O kadar sevimlidirler ki onlara kızamayız ve aslında o kadar doğru bilgiler aktarırlar ki onlara geveze diyemeyiz.

Nihayet, tabiat ana kızın ve babanın yakarışını duyar ve sebzeleri olgunlaştırır. Büyülü bir atmosferle SALATALIK, DOMATES, HAVUÇ, ISIRGAN OTU canlanırlar. Salatalık; çok olgun ve kibardır. Havuç; narin ve süslüdür. Domates; sabırlı ve panik ataktır. Isırgan otu, her şeyden şikayet eder ama dostları için de her türlü fedakarlığı yapar. Kız ve baba ile tanışırlar onlara yardım etmek için tabiat ana tarafından gönderildiklerini söylerler. Sebzelerin çiftlikte yeşerdiğini gören Kırt Kırt ve Cırt Cırt karınlarını doyurmak için, sebzeleri yemek için harekete geçer. Buna karşılık Kız ve sebzelerimiz de Kırt Kırt ve Cırt Cırt ile mücadele etmek için bir plan yaparlar ve eğlenceli şekilde devam eden çekişme insanların, böceklerin ve sebzelerin hep birlikte şarkı söylemeleriyle sona erer

Etkinlik mekanına profesyonel kamera, fotoğraf makinesi, ses kayıt cihazı v.b. sokmak yasaktır.
Her yaş çocuk bilete tabidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT