Kıyıya Oturmanın Böylesi

Tarihler: 19 Mart 2016 Cumartesi ~ 19 Mart 2016 Cumartesi 21 Mart 2016 20:30

Yer: Bo Sahne

Ücret: - Tam:34.00 TL - Öğrenci:29.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Ağa Hamamı Sokak, No: 18 Cihangir Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 19, 2016 ~ Mar 19, 2016
11 karakteri tek başına canlandıran Merve Engin, ''Kıyıya Oturmanın Böylesi'' oyunu ile tiyatroseverleri ağırlıyor.

Oyuncu
: Merve Engin
Kanava, masklar ve süpervizör: Antonio Fava 


"Hakikaten sıra dışı bir sahne ışığı, yeteneği var. Üstelik çok güzel ve sempatik. ‘Kıyıya Oturmanın Böylesi’ şimdilik bitti. Bence bundan sonra zaten hep izleyeceğiz, bu ismi unutmayı"  Asu Maro, Milliyet

"O, sahnede tam 11 kişinin rolünü tek başına oynuyor. Merve Engin, iki aşığın hikayesini anlattığı ‘Kıyıya Oturmanın Böylesi’ oyununda, farklı maskelerle aşık da oluyor uşak da"  Fatma Karaman, Star.

"Bir oyuncu, 11 karakter! Bir oyuncunun masklarla 11 ayrı karaktere büründüğü 'Kıyıda Oturmanın Böylesi' oyunu, Commedia Gabriellina türünün Türkiye'de ilk ve tek örneği !"  Mine Gültekin, Sabah.

"Sahnede 11 karakter, 1 oyuncu. Tek başına onca karakter canlandırıyor, hem de seyirciyi oyuna katarak şaşırtıyor."  Zuhal Aytolun, Cumhuriyet.

"Merve Engin'i izledim sahnede. İnanılmaz bir tempo, inanılmaz bir oyun... Geleceğin komedi kadın oyuncusu sahnede devleşiyor.."Yaşam Kaya /Eleştirmen - Tiyatro Eğitmeni (tiyatroonline.com)

"Tek başına 11 karakter gücünde !" Gönül Koca, Radikal.

“Artık 12 karakter ! İlerde kaç karakter olur kim bilir..”  Ortak Fikir.

"Oyuncunun sesini kullanma ustalığı, doğaçlama yeteneği ve heyecan duyduğu sanatı yapabiliyor olmanın verdiği gücü, tüm izleyenlerin o elli beş dakikada oluveren gösteriden keyif almalarını sağlıyor. 
" Ragıp Ertuğrul, Eleştirmen

"Yükseltilmiş bir platform, bir oyuncu, bir taşınabilir merdiven, bir sehpa ve 10 mask ile bilumum askesuar: dünyaya bedel. Tabii eğer o tek oyuncu mükemmelse. 
Merve Engin de öyle."  Mehmet K. Özel, mimesis-dergi.org

Commedia Dell’arte’nin varyasyonu olan ve 16. yy sonlarında Giovanni Gabriel tarafından icat edilen “Commedia Gabriellina” stilinde; bir oyuncu oyunu tek başına masklar ve aksesuarlar yardımıyla anlatır. Commedia kendine has teknikleri ve yapısıyla, oyuncuya birden fazla karakteri yorumlayabilme olanağı sağlar. Gabriellina stili; aşırı bir sadeliği olan, seyirciyi  içine alan, onlardan gelen taleplerin de göz ardı edilmediği bir oyundur.

Kıyıya Oturmanın Böylesi oyununda; Lelio ve Flaminia birbirlerine aşıktırlar. Lelio’nun çıkması gereken yolculuğunda gemisi kıyıya oturacak, orda Peri Zampilla ve onun uşağı korkutucu Satir Puzzone ile tanışacak. Kendisinden haber alamayan Flaminia ise sevgilisini bulmak için yollara düşecektir. 

Merve Engin “Gabrielliana” stilinde anlatacağı Kıyıya Oturmanın Böylesi'nde diğer Commedia Dell’arte karakterlerini de öyküye dahil ederek  sizi keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

-Kapı açılış saatleri etkinlikten 15 dakika öncedir.-Ara olmayan etkinliklerde, dışarı çıkan izleyiciler tekrar salona alınmayacaklardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT