Kuvayi Miliiye-Kurtuluş Savaşı Destanı

Tarihler: 12 Ocak 2015 Pazartesi ~ 12 Ocak 2015 Pazartesi 20:00

Yer: Ses 1885 - Ortaoyuncular Tiyatrosu

Ücret: Tam 45.00 TL, Öğrenci 35.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. Halep Pasajı, No:62/90 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 18 65-66

Faks: 0212 244 43 27

Web: http://http://www.ortaoyuncular.com/

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Oca 12, 2015 ~ Oca 12, 2015

Nazım Hikmet'in Türk Kurtuluş Savaşı'nı yazdığı destandan uyarlanan Kuvayi Milliye - Kurtuluş Savaşı Destanı, 12 Ocak'ta Ses Tiyatrosu'nda sahneleniyor.

"Kurtuluş Savaşı Destanı", bir büyük prodüksiyon olarak Tiyatro 2000 tarafından sahneleniyor. Nazım Hikmet'in ünlü eseri "Kuvayi Milliye - Kurtuluş Savaşı Destanı", şairin Bursa Hapishanesi'nde 1940'lı yıllarda kaleme aldığı "Memleketimden İnsan Manzaraları" eserinin içinde yer almaktadır.

Bu destan, Kurtuluş Savaşı'nı 1919'da memleketin içinde bulunduğu ağır koşullar ve insanların yılgın, ümitsiz, çaresiz bir sefaletten nasıl kendilerini kurtarmaları ve özgürlükleri için nasıl olağanüstü bir güçle ayağa kalkmalarının destanıdır. 

Nazım Hikmet bu eserde, şiirselliğin yanında koyduğu tarihsel perspektif içinde anlattığı somut gerçekle Kurtuluş Savaşı Destanı'nın hem anlatanı hem savunanı durumundadır.

Bu büyük eserde, değerli tiyatro oyuncuları Tamer Levent, Mehmet Ali Kaptanlar, Nişan Şirinyan, Yurdaer Okur, Cenk Sözeri, Efe Tunçer, Devrim Evin, Payidar Tüfekçioğlu, ve anlatıcı olarak Zeliha Berksoy yer almaktadır.

Büyük ressam Abidin Dino’nun Kurtuluş Savaşı Destanı için yaptığı eserler, ayrıca değerli kompozitör Muammer Sun'un Kurtuluş Senfonisi oyunun yönetmeni Zeliha Berksoy tarafından sahneye konuluyor. Oyunun dekorunu Gökhan Yücesal, ışık tasarımını Yakup Çartık, makyajı Mira Civelek, ve müzik direktörlüğünü İlteriş Sun yapıyor.

- Tüm yaş grubu bilete tabidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

çok merak ediyorum çok yakında seyretmek istiyorum
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT