La Fonten Orman Mahkemesinde - Çocuk Oyunu

Tarihler: 30 Nisan 2011 Cumartesi ~ 30 Nisan 2011 Cumartesi 2-9-16-23-30 Nisan Cumartesi, 3-10-17-24 Nisan Pazar Saat: 13:00 - Saat: 13:0

Yer: Türkan Saylan Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Adres: Gülsuyu Mah. Nar Sok. E 5 Yanyol üzeri Maltepe İstanbul Maltepe İstanbul

Telefon: 0216 589 36 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 30, 2011 ~ Nis 30, 2011

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, Nisan ayı boyunca her hafta sonu Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde minik seyircileriyle buluşacak!

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu ve Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak hedefiyle hazırlanan, Türk Çocuk Edebiyatı’nın en önemli yazarlarından Polonya Gülümseme Nişanı sahibi Yalvaç Ural’ın kaleme aldığı “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlı oyun 2-3, 9-10, 16-17, 23-24 ve 30 Nisan 2011 tarihlerinde saat 13.00’da ücretsiz olarak sahnelenecek.

Hayvanlar, La Fonten’i Yardıma Çağırıyor

Oyunda, insanların çevreyi koruma konusundaki özensizlikleri ve bilinçsizlikleri nedeniyle gün geçtikçe bozulan doğal döngüye dikkat çekiliyor. Her geçen gün doğadaki düzenin bozulmasından endişelenen hayvanlar, sonunda Aslan Kral’ın tavsiyesine uyarak şehre gidiyorlar ve kendilerini anlayacak tek insan olan La Fonten’den yardım istiyor.

Klasik La Fonten masallarının yaratıcı bir bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyamızın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar gösteriliyor. Büyükler olarak anne babaların yaptığı hatalar yüzünden geri dönülmez bir noktaya gelmeden önce, bugünün çocukları uyarılıyor ve onlara her şeyin hala düzeltilebileceği umudu aşılanıyor.

2008’den Bu Yana Oyunları 24 Binin Üzerinde Çocuk İzledi

“Yaşam için teknoloji” sloganıyla hayatı kolaylaştıran çevreci ürünler sunan Bosch, toplumu çevre konusunda bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinde, tiyatronun evrensel dilini kullanarak çocuklara ulaşmaya da büyük önem veriyor.

Bu anlayışla iki yıl önce hayata geçirerek, sahnelediği “Çevreci Nasreddin Hoca Kukla Oyunu” ile Türkiye genelinde 14 binin üzerinde çocuğa ulaşan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, 2010 yılını ise Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle hazırladığı yepyeni bir oyunla karşıladı. Çocuklara çevre koruma bilinci, doğa ve hayvan sevgisi aşılamayı amaçlayan “La Fonten Orman Mahkemesinde” Haziran 2010 itibariyle İstanbul’da 10 bin çocuğa ulaştı. Böylece iki oyun ile toplamda 24 binin üzerinde çocuğa çevre koruma bilinci aşılandı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT