Machbet

Tarihler: 24 Mayıs 2005 Salı ~ 24 Mayıs 2005 Salı 24 Mayıs Salı Saat 20:00 - Saat: 20:0

Yer: Muammer Karaca Tiyatrosu

Nereden Alınır: www.seyyarsahne.go.to

Adres: İstiklal Cad. Muammer Karaca Çıkmazı, Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 24, 2005 ~ May 24, 2005

Geçen sezon Dünyanın En Güzel Hikâyesi adlı özgün çalışmayla seyirci karşısına çıkan Seyyar Sahne ve Shakespeare`in Bahar Noktası oyununu canlı bir yorumla sahneye koyan İTÜ Mezunlar Tiyatrosu, bu sezon ortak bir Shakespeare yorumuyla sahnelerde. Shakespeare`in 1606 yılında kaleme aldığı Macbeth , ‘görünür` ile ‘gerçek` arasındaki çelişkinin ironisidir.

Edebiyat tarihinin en tanınmış karakterlerinden Macbeth, kaderi avucunun içinde tutmayı ve geleceğe hükmetmeyi arzular, ancak iktidar yolunda attığı her adım onu şüphe ve korkunun tutsağı yapar. Oyun, her zaman ‘daha fazla`sını isteyen insanın nasıl ‘bir insandan daha azına` dönüştüğünün öyküsüdür. Hiç şüphesiz Macbeth 400 yıl sonrasını yaşayan bizler için güncelliğini korumaya devam ediyor.

Shakespeare`i dünyanın en çok okunan ve oyunları en çok oynanan yazarları arasına sokan şey, sadece evrensel temaları işlemesi değil, insan dürtülerinin, hırslarının ve arzularının önündeki perdeyi aralarken kullandığı dildir. Shakespeare`in büyüsü, edebiyat tarihçilerinin halen bıkıp usanmadan çözümlemeye çalıştıkları zengin anlatımında saklıdır.
Bu büyüyü keşfetmek, Shakespeare`le yeniden tanışmak ve belki daha da önemlisi geçmiş ve bugün üzerine birlikte düşünmek için Macbeth izleyicisini bekliyor.

Yazan: William Shakespeare / Çeviren : Sabahattin Eyüboğlu
Yöneten: Celal Mordeniz
Yönetmen Yardımcıları: Senem Donatan, Kerem Eksen, Erdem Şenocak, Rezzan İlke Yiğit
Dramaturg: Oğuz Arıcı / Müzik: Ege Karaosmanoğlu
Sahne Tasarımı: Rezzan İlke Yiğit, Celal Mordeniz
Kostümler: Mehmet Kimyon / Masklar: Şule Yiğit
Aksesuar: Efe Keleşoğlu / Işık Tasarımı: Lütfü Kaynar, Celal Mordeniz
Işık Kumanda: Zehra Genç, Özgür Solmaz
Afiş: Pınar Yoldaş / Prodüksiyon Sorumlusu: Suzan Karaibrahimoğlu
Sahne Amiri: Nesrin Uçarlar
Oyuncu Kadrosu: Özgür Akarsu, Gülden Arsal, Sezin Bozacı, Senem Donatan, Kerem Eksen, Özlem Ersoy Suzan Karaibrahimoğlu, Lütfü Kaynar, Efe Keleşoğlu, Selma Songür, Erdem Şenocak, Merve Tanrıöver, Nesrin Uçarlar, Savaş Yıldırım, Rezzan İlke Yiğit

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT