Magic Flute (Mozart)

Tarihler: 12 Aralık 2015 Cumartesi ~ 12 Aralık 2015 Cumartesi 12 Aralık 2015 19:30

Yer: Cinemapink Akmerkez - Salon 3

Ücret: - 83.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 12, 2015 ~ Ara 12, 2015
Wolfgang Amadeus Mozart tarafından bestelenen "Magic Flute", 12 Aralık'ta Cinemapink Akmerkez - Salon 3'te sahneleniyor.

Met'in ödüllü opera dizisi Live in HD'yi 2006'da sinemalara taşıyan çığır açan yayını Sihirli Flüt, kısa İngilizce versiyonuyla sunulmuş olup tuhaf mizahı ve Julie Taymor’ın hit prodüksiyonunun nefes kesen kuklacılığıyla tüm dünyadan operaseverleri büyüledi. Orkestra şefi James Levine'ın yönetimi altında, Nathan Gunn, Ying Huang, Matthew Polenzani, Erika Miklósa ve René Pape'nin de aralarında olduğu harika ekip Mozart'ın her daim beğenilen masalına yeni bir hayat verdi.

Güneş ve Ay arasında efsanevi bir ülke... Gece Kraliçesi için çalışan üç kadın Prens Tamino'yu bir yaratıktan kurtarır. Kadınlar olanları kraliçeye söylemek üzere ayrılırken, kuş avcısı Papageno belirir. Tamino'ya yaratığı öldürenin kendisi olduğunu söylerek böbürlenmektedir. Kadınlar Tamino'ya kraliçenin kızı Pamina'nın bir portresini vermek için geri döner. Pamina'nın kötü Sarastro tarafından esir alındığı söylenmektedir. Tamino görür görmez kızın resmine aşık olur. Kraliçe gök gürültüleri içinde belirerek Tamino'ya kızının kaybolduğunu anlatır ve onu kurtarmasını emreder. Kadınlar yolculuklarının güvenli geçmesi için Tamino'ya sihirli bir flüt ve Papageno'ya gümüş ziller verir ve onlara kılavuzluk etmesi için üç ruhu görevlendirir.

Sarastro'nun kölesi Monostatos, Pamina'yı takip etmektedir. Papageno gelince ondan korkar. Kuş avcısı Pamina'ya Tamino'nun ona aşık olduğunu ve onu kurtarmak için geldiğini söyler. Üç ruh tarafından Sarastro'nun tapınağına götürülen Tamino baş rahipten asıl kötü olanın Sarastro değil Kraliçe olduğunu öğrenir. Pamina'nın güvende olduğunu duyan Tamino vahşi hayvanları flütüyle büyüler, daha sonra da Papageno'nun kavalının sesini takip etmeye başlar. Monostatos ve adamları Papageno ve Pamina'yı kovalamaktadır ama Papageno sihirli çanlarını çaldığında güçsüz kalırlar. Sarastro büyük törenle girer. Monostatos'u cezalandırır ve Pamina'ya onu bir gün özgür bırakacağına söz verir. Pamina, Papageno'nun getirdiği Tamino'yu bir an görür gibi olur.

Sarastro rahiplere Tamino'nun kabul töreni ritüellerinden geçmesi gerektiğini söyler. Monostatos uyuyan Pamina'yı öpmeye çalışırken, Gece Kraliçesinin belirmesiyle şaşkınlığa uğrar. Kraliçe kızına bir hançer verir ve Sarastro'yu öldürmesini emrederi.

Sarastro umutsuz Pamina'yı bulup onu teselli eder ve intikamla ilgilenmediğini açıklar. Rahip, Tamino ve Papageno'ya sessiz olmaları ve hiçbir şey yememeleri gerektiğini söylemiştir. Papageno cilveli yaşlı bir kadından bir bardak su alarak bu yemini anında bozar. İsmini sorduğunda kadın kaybolur. Üç ruh Tamino'ya kalan yolculuğunda rehberlik eder ve Papageno'ya sessiz olmasını söyler. Tamino Pamina ortaya çıkmasına rağmen sessizdir. Tamino'yu yanlış anlayarak ona karşı soğuk davrandığını düşünen Pamina'nın kalbi kırılır.

Rahipler Tamino'ya ritüeli bitirmesi için iki sınavın daha olduğunu söyler. Kardeşliğe girmekten vazgeçen Papageno, onun yerine kendine eş aramak istemektedir. Sonunda yaşlı kadına razı olur. Ona karşı sadık olacağına söz verince, kadın güzeller güzeli genç bir Papagena'ya dönüşür ve hemen kaybolur. Pamina ve Tamino yeniden bir araya gelir ve su ve ateş sınavlarından birlikte geçerler; bu sırada sihirli flüt ise onları korumaktadır.

Evli olmamaya dayanamayan Papageno ağaçta kendini asmaya çalışır ama üç ruh tarafından kurtarılır. Ruhlar ona sihirli çanları kullanması halinde gerçek mutluluğu bulacağını hatırlatır. Çanları çaldığında Papagena ortaya çıkar ve ikili hemen aile planları yapmaya başlar. Gece Kraliçesi, onun için çalışan üç kadın ve Monostatos tapınağa saldırır ancak geri püskürtülür ve kovulurlar. Sarastro Pamina ve Tamino'yu kutsar ve hepsi birlikte cesaret, erdem ve bilgeliğin zaferini kutlar.

Sihirli Flüt'ün bu Live in HD yapımı özel tekrar olarak yayınlanmaktadır. İlk olarak The Met: Live in HD dizisindeki açılış yapımı olarak 30 Aralık 2006 tarihinde yayınlandı.

Orkestra şefi: James Levine
Prodüksiyon: Julie Taymor
Dekoratör: George Tsypin
Kostüm dizayn: Julie Taymor
Işık dizayn: Donald Holder
Kukla dizayn: Julie Taymor, Michael Curry
Koreografi: Mark Dendy
İngilizce çeviri: J. D. McClatchy
Pamina: Ying Huang
Gece Kraliçesi: Erika Miklósa
Tamino: Matthew Polenzani
Papageno: Nathan Gunn
Konuşmacı: David Pittsinger
Sarastro: René Pape

- Gösteri başladıktan sonra salona izleyici alınmayacaktır.- Salona dışardan yiyecek ve içecek getirilmemesi rica olunur.- Etkinlik mekanına kamera, fotoğraf makinası, ses cihazı vb. alınmayacaktır.- Biletlerde iade ve değişiklik yapılmamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT