Mahşer-i Cümbüş - Tiyatro Sporu

Tarihler: 05 Mayıs 2010 Çarşamba ~ 05 Mayıs 2010 Çarşamba 5 Mayıs Saat: 20.30 - Saat: 20:30

Yer: Kadıköy Halk Eğitim Merkezi

Ücret: 1. Kategori: 28,50 TL, 2. Kategori: 23,50 TL

Nereden Alınır: Biletix Satış Noktaları, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 454 15 55, www.biletix.com ve Tiyatro gişe

Adres: Bahariye Cad. No:39 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 336 12 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 5, 2010 ~ May 5, 2010

“Tiyatro Sporu”, Amerika ve Avrupa’ da, Theatresports ismi ile, alternatif oyun mekanlarında seyircilere sunulan “Modern Doğaçlama Tiyatro” ya ait bir gösteri türüdür.

Tiyatro Sporu, oyuncuların takımlara ayrılıp birbirleri ile “Müsabaka” etmesi mantığına dayanır. Bir birbirinden farklı turlar (round) doğaçlama olarak oynanır. Her turun kendine özgü önceden belirlenmiş kuralları vardır.

Bir Tiyatro Sporu gösterisinin en temel özelliği seyircinin aktif katılımının sağlanmasıdır. Bu gösterilerde seyirci doğaçlamaları yönlendirir ve fikirleri ile doğaçlamaları belirler. Her tur seyirciden alınan bir fikir (oyuncunun doğaçlamayı başlatması için, oyuncuya yol gösterecek herhangi bir fikir - mekan, nesne, durum, yönelim vs.) doğrultusunda şekillenir.

Bir Tiyatro Sporu gösterisinde spontane düşünme ve canlandırma, yanılsamayı kırma, kara mizah, ironi gibi unsurlar esastır. Özel bir kostüm olmadan oyuncular gündelik kıyafetleri ile sahnede yer alırlar. Çıplak sahne oyuncunun ve seyircinin hayal gücü ile şekillenir. Seyirci oyuncudan kopuk, karanlık salonda görünmez silüetler değil oyuncunun her an dokunabildiği, hissettiği ve onun gücünden yararlandığı sahne arkadaşıdır. Tiyatro Sporu gösterisi seyirciyle birlikte bir “oyun” un oluşturulmasını sağlar.

Bir “Tiyatro Sporu” gösterisi asla tekrar etmez. Her şey o oyuna ve o seyirciye özeldir. Bu sebeple her oyun birbirinden farklıdır.

Mahşer-i Cümbüş

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT