Marx`ın Dönüşü

Tarihler: 14 Mayıs 2009 Perşembe ~ 14 Mayıs 2009 Perşembe 14 Mayıs Perşembe Saat 20:30 - Saat: 20:30

Yer: Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi

Ücret: Tam: 34,00 TL, Öğrenci: 24,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Gişeleri, www.biletix.com ve Tiyatro Gişe

Adres: Reşit Paşa Caddesi, Avcılar İstanbul Avcılar İstanbul

Telefon: 0212 509 90 55

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 14, 2009 ~ May 14, 2009

Howard Zinn`in kaleme aldığı, Özüm Özgülgen`in çevirdiği ve Genco Erkal’ın yönetip oynayacağı "MARX`ın DÖNÜŞÜ" adlı oyun, krizle sarsılan kapitalist sistemi Karl Marx’ın bakış açısı ile tiyatro sahnesinde sorguluyor.

ABD finans piyasalarında başlayan ve ardından tüm dünyaya yayılan küresel kriz, kapitalizmin temel tezlerinin yeniden sorgulanmasına neden oldu. Küresel piyasalardaki gelişmelere paralel olarak, kapitalizmin tarihsel gelişimi ve temel tezlerine yönelik eleştirileriyle düşünce tarihinde yer edinen Karl Marx’da yeniden keşfediliyor. "MARX`ın DÖNÜŞÜ" oyunu, MARX’ın 19. Yüzyılda getirdiği kapitalizmin eleştirisinin günümüzde de temelde hala geçerli olduğunu gösteriyor.

19. Yüzyılda Londra Soho’da yaşayan MARX, "MARX`ın DÖNÜŞÜ" oyununda günümüz New York Soho’dadır. İçinde yaşadığımız dönemin ve MARX’ın yaşadığı dönemin birbiri içine geçecek şekilde yazıldığı oyunla o zamanları aydınlatmanın yanı sıra bugünlere ve bizim bulunduğumuz yere ışık tutmak amaçlanıyor.

Genco Erkal’ın yönetip, oynadığı tek kişilik oyunda, MARX’ın karısı Jenny, kızı Eleanor, dostu Engels ve siyasi rakibi Bakunin gibi karakterlerle ilgili değerlendirmeleri önemli bir yer tutuyor. MARX, yaşamıyla ilgili olaylar, Jenny ile yaptığı evlilik, Londra’ya sürülmesi, üç çocuğunun ölmesi, zamanın politik çatışmaları, İrlanda’nın İngiltere’ye karşı direnişi, Avrupa’daki 1848 devrimleri, Komünist Hareket, Paris Komünü olayları hakkında konuşuyor.

MARX’IN DÖNÜŞÜ
Dostlar Tiyatrosu
Yöneten & Oynayan : Genco ERKAL
Yazan : Howard Zinn
Genco Erkal, yeni oyunu “MARX’ın DÖNÜŞÜ” ile kapitalist sistemi sorguluyor..

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT