Meddah 2012

Tarihler: 25 Şubat 2012 Cumartesi ~ 25 Şubat 2012 Cumartesi 4, 11, 18, 25 Şubat Cumartesi Saat: 20:30 - Saat: 20:30

Yer: Lush Kabare

Nereden Alınır: Lush Kabare Gişe

Adres: Sıraselviler Cad. No 12 Taksim, Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 95 95

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 25, 2012 ~ Şub 25, 2012

Meddahtır ömrü kısa çizgilerle hatlayan ve meddahtır halk kahramanı olan. Ve şimdi yıl 2011, meddah perdeyi açar; eli kalem tutan, dili söz olan, sazı söz olan…

Mehmet Esen, tiyatroda geçmişin tozuyla sahne alıyor. Günümüz insanları ve günümüz şartlarını konu alan serzenişleri, her derde deva geçmiş hikayeleri ve dillere dolaşacak özünde komik, zamanda derin hikayeleri ile artık her Cumartesi akşamı hayat severlerle tiyatro severler ile buluşuyor.

Sanat dostu Lush Hotel’in ev sahipliği yaptığı Lush Kabare içinde meddah hayat buluyor. Sanatın hayatın bir parçası olduğunu ve insan için sanatın yapıldığını yineleyen Esen, Lush Kabare’de modern ve samimi küçük bir kabare içinde ev rahatlığıyla sahne ışıkları altında atılan kahkahanın keyfini çıkarmayı da size bırakıyor. En rahat halinizle en içten gülümsemenizi yapmanız, güne bal çalmanız, anılara dalmanız ve elinizde bir kadeh ya da fincanla hayata olduğunuz yerde karışmanız için Lush Kabare perdesini Meddah Mehmet Esen’le sizin için açıyor.

Mehmet Esen (D. 1958 – İstanbul) Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve yönetmen.

Sahnede izlediği Münir Özkul’dan etkilenerek Cihangir İlkokulu’nda sahneye koyup sergilediği tek kişilik oyunuyla sanat hayatına yatkınlığı ortaya çıkan Esen, Ankara Atatürk Lisesi’nde okurken, tiyatroya olan ilgisini sürdürdü. Öğrencilik yılarında Ankara Deneme Sahnesi’nde Bozkır Dirliği adlı oyunda sahneye çıktı. O yıllarda amacı AST bünyesine katılmak olsa da; Küçük Sahne’de yollarının kesiştiği ve sonradan “Dünyanın en önemli oyuncularından, usta, insan” olarak tanımladığı Erkan Yücel aracılığı ile Devrimci Ankara Sanat Tiyatrosu’na (DAST) girdi.

Haldun Taner’in yönlendirmesi ve referansıyla Münir Özkul’un talebesi oldu. Erol Toy’un yazdığı “Düş ve Gerçek” adlı ilk meddah gösterisini Münir Özkul’un rejisiyle çalıştı. 1983 yılında Ahmet Önel’in yazdığı “Kaşif-i Eyvah Nadir Efendi” adlı meddah gösterisini Münir Özkul’un rejisinde sergiledi.

Bu oyunuyla Ankara Sanat Kurumu ve Avni Dilligil oyunculuk ödüllerini kazandı. Daha sonra Genco Erkal’ın teşvikiyle Dostlar Tiyatrosu’na girdi. 1989’da Berlin Kültür Senatosu’nun davetlisi olarak Almanya’ya gitti. 1994 yılında Tuncel Kurtis’in önayak olmasıyla Leman Kültür’de tek kişilik oyununu oynamaya başladı ve bu oyunla Cem Yılmaz ve Ata Demirer’in sahne hayatına girmelerine el verdi.

İsmail Dümbüllü’den Erkan Yücel’e, Erkan Yücel’den Mehmet Esen’e; yanlışa hayır demek, kendi ışığını sakınmadan harcamak için verilen kavuğun temsilcisidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT