Medea Kali

Tarihler: 08 Nisan 2014 Salı ~ 08 Nisan 2014 Salı Saat:20:30

Yer: Bo Sahne

Ücret: 1. Kategori - Tam:45.00 TL 2. Kategori - Tam:39.50 TL 3. Kategori - Tam:29.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Ağa Hamamı Sokak, No: 18 Cihangir Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 8, 2014 ~ Nis 8, 2014

Tiyatro Yüzleşme'nin yeni oyunu Medea Kali, Bo Sahne'de sizlerle...

Goncourt ödüllü Fransız yazar Laurent Gaude'nin 2008 yılında Avignon Festivalinde sahnelenen Medea Kali oyunu, Türkiye’de ilk kez Tiyatro Yüzleşme tarafından sergileniyor. Oyunun çevirisini Zeynep Utku ve Aysu Kuşin Bue, dramaturjisini Cengiz Peksoy yaptı; Musa Uzunlar yönetti; Zeynep Utku, Musa Uzunlar ve Murat Mısırlı (dönüşümlü olarak) rol aldılar. Ayrıca oyunun özgün müziklerini Mehmet Fırıl; sahne ve kostüm tasarımını Dükkan’ül Hayal; ışık tasarımını Yüksel Aymaz yaptı.Fotoğraflar Aykut Bozan, grafik tasarımı ise Dilde Mahalli’ye aittir.

Laurent Gaude tarafından yeniden ele alınan Medea efsanesi... Medea'yı başka kadın arketipleriyle harmanlıyor; yaratan ve yok eden, zaman-mekân yanılsamasını yayan ve düren, ana Tanrıça Kali ve Gorgonların en korkuncu, göz göze geldiği her şeyi taşlaştıran Medusa ile...

Can ve ölüm veren, korkunç bir enerjiye sahip, güzel ve şehvetli kadın imgeleri... Bu büyüleyici üçlü, Laurent GaudE’nin çağdaş ve epik olan oyunundaki Mede'yı doğuruyor. Bu öyle bir Medea ki, kökleri ortak belleğimizdeki efsanelerin en derinlerine dayansa da, bu yaşayan bir Medea: öncelikle bir kadın, aşık bir kadın ve bir anne; başkaldırıyor; uğradığı ihanetle, hor görülmeyle, sürekli ötekileştirilmeyle kırılan kalbine karşın hala ayakta. Bu da onu ölümsüzlüğe taşıyan bir yolculuğa çıkarıyor. Ama bu yolculukta yalnız değildir. Onu sürekli izleyen bir tanığı vardır. 

Tek perde / 1 saat

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT