Mie Çocuk Tiyatroları Şenliği

Tarihler: 29 Kasım 2008 Cumartesi ~ 30 Kasım 2008 Pazar 8-9, 15-16, 22-23, 29-30 Kasım Cumartesi-Pazar Saat 13:00 - Saat: 13:0

Yer: Akatlar Kültür Merkezi

Ücret: 16,00 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Akatlar Kültür Merkezi Gişe

Adres: Zeytinoğlu Cad. No:8 Akatlar, Beşiktaş Adalar İstanbul

Telefon: (212) 351 93 84

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 29, 2008 ~ Kas 30, 2008
Kırmızı Başlıklı Kız Çocuk Müzikali Oldu
Çocuklara müjde! Tiyatro Mie yeni bir masalı daha oyunlaştırdı. Kırmızı Başlıklı Kız Müzikal Çocuk oyunu oldu.
18 yıldır çocuk oyunları sahneleyen Mie çocuk tiyatrosu grubu Bremen Mızıkacıları, Sindirella, Pinokyo, Küçük Balık Bambam, Komik Tavşan Hopi gibi klasikleşmiş oyunlarına bir yenisini daha eklendi. Oyunların prova aşamasında uzman pedagoglar tarafından incelenmiş değerlendirmeleri alınmıştır.
İnteraktif çocuk tiyatrosunu genç nesle sevdiren Mie, Kırmızı Başlıklı Kız oyununu da interaktif olarak sahneledi çocukların yerinde duramadığı, oyuna katıldığı bir müzikal oluştu.
Her çocuğun oyun çıkışında aldığı, gelenekselleşen hediyemiz oyunun müzik cd sini bu yıl da vermeye devam ediyoruz.
Oyunda çocuklara verilmek istenen ana fikir: “Kırmızı Başlıklı Kız Çocuk oyununda” çocukların izlerken edinecekleri çıkarım, ailenin önemi, çocukta ebeveynle iletişim sorunları. Büyüklerin sözünü dinleme olgusu ne kadar klişe görünse de çocuklar büyüme sürecinde bir sürü riskle karşılaşmaktalar. Aile içinde bu risklerin atlatılması ve sağlıklı ortamın oluşmasında, kontrol, gözetim, ödüllendir me gibi bir sürü yöntem kullanılıyor, bunlardan biride çocuklarla doğru iletişim kurulursa, güven olgusu sağlanırsa ebeveynlerin sözel uyarıları da etkili olabiliyor. Kırmızı Başlıklı Kız annesinin söylediği uyarıları önemsemiyor, bunun sonucunda yolunda giden yaşamı karışmaya ve problemler oluşturmaya başlıyor. Bu problemleri, nedenleri, çözümleri komik olaylar ve danslarla çocuklara sunuluyor, izleyici çocuklar hem eğlenip hem de interaktif katılımlarla sorunları çözüyorlar.
Oyunun konusu
Kırmızı başlıklı kız arkadaşı komik sincapla oynarken annesi onlara içinde kek olan bir sepet verir ve anneannesine götürmesini ister. Yola koyulurlar kekin kokusunu alan kurtla aralarında eğlenceli bir çekişme başlar. Komik olaylarla örülen yolculukta aslan kral, tırtıl, kuzu, maymun gibi sevimli hayvanlarla arkadaş olurlar konuşan ormana varıp yollarını karıştırırlar, oyun ilerledikçe heyecanlı bir maceraya dönüşür
Mie’nin Kreatif ekibi bu sezonda Kırmızı Başlıklı Kızda Buluştu.
Yazar: Neslihan Dörtcan
Yöneten: Salim Dörtcan
Müzik: Tüğrul Aray
Dekor: Ferit Özen
Kostüm: Aygül Güntav
Oyuncular: Seçil Hergül, Serpil Coşkun, Çicek Üstün, Ayşegül Akbulut, Merve Durgun, Güray Özcan, Fatoş Baş
KOMİK TAVŞAN HOPİ
Dünya Çocuk Edebiyatının başyapıtlarından biri olan La Fontaine’den sahneye aktarılan öyküler: Komik Tavşan Hopi La Fontaine hayvan karakterlerini konuşturarak insanların ders alacağı öyküler oluşturmuştur, bunlar fabl olarak adlandırılan hikâyelerdir. Tiyatro Mie Kreatif ekibi tarafından çocuk oyunu haline getirilen öyküler "tilki-karga, leylek-tilki, çırçır böceği ve karınca" birleştirilerek oyunlaştırılmıştır.
Öykülerinde, küçük büyük tüm insanların ders alacağı durumları, hayvanları konuşturarak sanki onların başından geçiyormuş gibi tasvir etmiştir. İzleyenler bu epik anlatılan olaylar örgüsünü seyrederken kendi düştükleri durumları kıyaslayıp, ders çıkarmaktalar.
Oyunlarımızda çocuklara tiyatro sevgisin kazandırırken kaliteli dekor müzik ve kostümle çocukların hayal güçlerinin zenginleştirilmesi ve estetik bilincin gelişmesi hedeflenmiştir.
Komik Tavşan Hopi karakteri kullanılarak tüm hayvanlar ormana gelen avcıya karşı birleşerek mücadele etmeyi öğrenirler. Avcının kaçarken unuttuğu çantadan sürprizler çıkar. Avcı ve hayvanlar arasındaki bu komik çekişme, iç içe geçmiş La fontenin öyküleri ile hem eğitici hem de eğlendirici özellik taşımaktadır.
Oyunun diğer önemli özelliği ise oyunun interaktif olmasıdır, çocuklar oyunu izlerken, kendilerini oyuncular gibi hissetmekte hep bir ağızdan oyuna katılmakta yorumlar yapıp oyunculara fikirler vermekteler.
Yazan Yöneten Salim Dörtcan
Kostüm Aygül Kostüm Evi
Dekor Ferit Özer
Oyuncular: Burcu Yalcın, Meriç dinler, Okan Şıldır, Sevim Cankaroğlu, Salim Dörtcan
www.tiyatromie.com
8 Kasım Cumartesi Saat 13:00 Pinokyo
9 Kasım Pazar Saat 13:00 Kırmızı Başlıklı Kız
15 Kasım Cumartesi Saat 13:00 Komik Tavşan Hopi
16 Kasım Pazar Saat 13:00 Kırmızı Başlıklı Kız
22 Kasım Cumartesi Saat 13:00 Küçük Balık Bambam
23 Kasım Pazar Saat 13:00 Kırmızı Başlıklı Kız
29 Kasım Cumartesi Saat 13:00 Komik Tavşan Hopi
30 Kasım Pazar Saat 13:00 Kırmızı Başlıklı Kız


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT