Müfettiş

Tarihler: 26 Şubat 2018 Pazartesi ~ 26 Şubat 2018 Pazartesi 26 Şubat 2018 20:30

Yer: Grand Pera Tiyatro Sahnesi

Ücret: - Tam 45.50 TL Öğrenci 35.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Cercle d’Orient Binası. İstiklal Cad. No: 56 - 58 Beyoğlu İstanbul

Web: http://www.grandpera.com/

E Posta: info@grandpera.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 26, 2018 ~ Şub 26, 2018
Müfettiş oyunu Grand Pera Tiyatro Sahnesi'nde sizlerle...

Rusya'da tiyatronun Batı Avrupa Tiyatrosu´nun etkisi altında olduğu, daha çok uyarlamaların yazıldığı, oynandığı ondokuzuncu yüzyılın ilk yarısında, Rusya´ya özgü olanın peşinde olan Gogol, arkadaşı Puşkin´in anlattığı bir anekdotu Müfettiş adıyla oyunlaştırır. 1836 yılında yazılan Müfettiş, dönemin Rusya´sına ve bürokrasisine ayna tutar. Yazar, oyunun başına koyduğu Rus atasözünde olduğu gibi, bu görüntünün sorumlusunun ayna olmadığını gösterir. Yerel yönetim, adalet, eğitim, iletişim, hayır kurumları, polis, tüccarlar gibi bütün unsurlarıyla birlikte ele aldığı bir taşra kasabasını büyük resmin bir mikrokozmosu olarak gören Gogol, ülkedeki yozlaşma ve yolsuzluğun boyutlarını, Bakhtinci bir karnaval havası içinde gösterir. Satirik bir kahkaha üreten oyun, Gogolün sözleriyle, “kahkahanın ardındaki derin üzüntüyü”de hissettirir.

Hâlâ en iyi Rus oyunlarından biri olarak kabul gören oyun, komedya ile tragedya arasında, grotesk olarak tanımlanabilecek bir mekân-zamana yerleşir. Grotesk, değerlerin yozlaştıgı, anlamsızlaştığı, hiçbir şeyin hiçbir şeye işaret etmediği bir iklimde gerçekleşir. Tragedyada oldugu gibi iki olumlu değerin ya da komedyada olduğu gibi biri olumlu diğeri olumsuz iki değerin çatışması değildir. Söz konusu olan olumsuzla daha olumsuz arasında geçer olaylar. Ağlanacak hale gülmekten başka çare yoktur.

Çeviri: Oyun metni M. Cevdet Anday, Erol Güney, Koray Karasulu ve Nihal Yalaza Taluy çevirileri gözden geçirilerek derlenmiştir.
Yöneten: A. Bülent Acar
Dramaturji: Zerrin Yanıkkaya, A. Bülent Acar
Kostüm Tasarımı: Meltem Yıldırım Ulukan
Makyaj Tasarımı: F. Zülal Süer Gökeri
Müzik Seçimi: Oğulcan Güzeller, Can Algör
Proje Asistanı: Servet Oğuzyer
Oynayanlar: Bersu Göksel, Cem Anıl Kenar, Mukaddes Kurmuş, Mücahit Koçak, Adem Mülazim,Furkan Öncü, Oğuzhan Özcan, Dilan Parlak, Şinasi Sırkıntı, Mehmet Solmaz, Ezgi Ulusoy Tamer,Onur Tanyeri, Alican Turan
Süre: 2 Perde 140'

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT