Oliver Twist (İngilizce)

Tarihler: 19 Mart 2012 Pazartesi ~ 23 Mart 2012 Cuma 19,20,21,22,23 Mart Saat: 20:00 - Saat: 20:0

Yer: Kenter Tiyatrosu

Ücret: Tam 45.00 TL - Öğrenci 25.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çagri Merkezi: (0216) 556 98 00 Biletix Satis Noktalari, www.biletix.com ve Kenter Tiyatrosu Gişe

Adres: Halaskargazi Caddesi No: 9 Harbiye, Şişli İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 246 35 89

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Mar 19, 2012 ~ Mar 23, 2012

Oliver Twist ilk modern roman olarak tanımlanmıştır. Ancak bir kaç romanda rastladığımız, ve Shakespear’in yarattığı karakterlerin dışında, Fagin, Bill, Nancy ve Artful Dodge, günümüzün modern efsanesine uyan en çok tanınmış edebi yaratıklardır.

Bu karakterlerin büyük enerjisi ve ilk modern kentsel kabusun kanlı portresi Londra, yalnızca heyecan verici ve dramatik değil ayni zamanda gerçekten çağdaş bir öykü yaratır. Dickens tarafından ortaya atılan konular ve sosyal sorunlar yalnızca yüzaltmış yıl önce romanın yayınlandığı zamana değil, günümüze de uygundur.

Ana konu yoksulluk ve suç işleme arasındaki bağlantıdır. Bunun ötesinde toplumun en zayıf üyelerine nasıl davrandığını açıklar. Dickens’in anlatma tarzı son derece teatral olup neredeyse belgesel ve güldürücü, hareket dolu bir hikaye ve duygusal acıklı bir tiyatro oyunu arasında gidip gelir; aslında Dickens’in kendisi de İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’nde büyük izleyici kitlelerine Oliver Twist’ten bir çok pasajı teatral bir biçimde okumuştur.

TNT şimdiye kadar sahnelenmiş tüm tarzları geriye bırakarak öyküye daraağacında idamını bekleyen Fagin’in gözüyle bakıyor. Bu, Fagin’in işlediği tüm suçlara rağmen kendini haklı çıkarmak istemesinin son çabasını anlatan bir öyküdür. Seyirci de onun hakikaten suçlu olup olmadığı hakkında cevap vermek zorundadır. Suçlu mu yoksa kurban mı? Yetiştirdiği hırsız çocuklara iyi davranıyor mu yoksa sömürüyor mu? Bu güçlü acıklı, komik ve hızlı hareketli oyun ve sahnelediği Hamlet şu anda 20 ayrı ülkede oynanan besteci Thomas Johnson’un orkestra müziği çok övüldü.

Şarkıların katkısıyla oyun karışık ve heyecan verici beş uyumlu bölüm halinde gelişiyor. TNT’nin direktörü Paul Stebbings Avrupa Amerikan Tiyatro Grubu (American Drama Group Europe) ile olan çalışmalarıyla tanınmıştır. Sahneye son koyduğu eserler Macbeth, Hamlet, Fahrenheit 451, The Taming Of The Shrew (Hırçın Kız), One Language - Many Voices (Bir Dil – Çok Ses , J. Conrad, W.S. Maugham, Ch. Adebe ve S. Rushdie’ ye ait 4 küçük hikaye).

TNT’nin sahnelediği Oliver Twist beşinci defa Tokyo’dan Berlin’e, İskoçya’dan Çin’e kadar oynandı. Geniş kitleler tarafından heyecanla izlendi ve çok iyi değerlendirildi.

Oliver Twist olağanüstü bir tiyatro , fevkalade bir oyun. Japan Times

TNT yalnız seyirciye değil seyirciyle beraber oynuyor. İngilizlerin kendine has mizahıyla sanatkárane iddiali şakşak güldürü oyunuyla trajedi arasında uyum sağlıyor. Berliner Morgenpost

TNT İngiliz Tiyatrosunda en ilginç gelişmelerden birini sunuyor.
The Guardian

En iyi gezici tiyatro.
South China Morning Post, Hong Kong

Avrupa Amerikan Tiyatro grubu tarafından sahneye konulmuştur.

Charles Dickens’in Romanından Adapte Eden: Paul Stebbings & Phil Smith
Orijinal Müzik: Thomas Johnson

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

gerçekten çok güzel ve çok eğlenceli olmasının yanında öğreticiydi ingilizceden anlamayanların gitmesini pek tavsiye etmem çünkü ingilizaksanıyla anlaması zor olabilir ama ingilizcenize güveniyorsanız gitmelisiniz gerçekten bi daha gitmek isterim
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT