Onların Hikayesi

Tarihler: 25 Mart 2018 Pazar ~ 25 Mart 2018 Pazar 25 Mart 2018 18:30

Yer: Kenter Tiyatrosu

Ücret: - Tam 45.00 TL Öğrenci 35.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Halaskargazi Caddesi No: 9 Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 246 35 89 - 0212 247 36 34

Faks: 0212 296 52 42

Web: http://www.kentertiyatrosu.org

E Posta: kentertiyatrosu@gmail.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 25, 2018 ~ Mar 25, 2018
Nesrin Kazankaya’nın yazıp yönettiği “Onların Hikayesi” tiyatro oyunu, izleyicisiyle buluşuyor.

"Dramaturgisini Şafak Eruyar’ın, kostümünü Fatma Öztürk’ün, dekorunu Başak Özdoğan’ın, yönetmen yardımcılığı ve ışığını Zeynep Özden’in, dans düzenini Erdinç Anaz’ın yaptığı oyunda görev alan sanatçılar: Nesrin Kazankaya, Mehmet Bilge Aslan, Onur Atilla, Başak Meşe, Zeynep Özden, Erdinç Anaz, Serin Öztoprak, Aslı Sever, Cemre Gözütok.

İstanbul’da bir Yahudi düğünündeyiz. Eidel, oğlu İshak’ı evlendirmektedir. Geniş bir cemaatle kutlanan düğünde, kızı Drezel ile birlikte konuklarını ağırlamaktadır. Eidel’in gizli sevgilisi Ermeni tüccar Mihran, ailesinden miras geleneksel bir şano sahibi tiyatrocu Ermeni Kirkor, Kirkor’un sevgilisi oyuncu Lusin de konuklar arasındadır. Düğün gecesi 2. Dünya Savaşı’nın başladığı haberi gelir. Tarihin bu önemli kırılma noktasında, ülke siyasetiyle birlikte azınlıklar da olumsuz etkilenir. 1939 ile 1943 yılları arasında yasal düzenlemelerle azınlıklara uygulanan yaptırımlar, mutlu düğünü hızla geride bırakarak, Yahudi ve Ermeni ailelerin zorunlu göçüne ve kaybolmalarına yol açacaktır. Zorunlu göç edenlerin, kaybolanların ve kalanların hikaye takibi, Yahudi ailenin üçüncü kuşak ferdiyle günümüz Türkiye’sinde gerçekleşir. Oyun, 2. Dünya Savaşı yıllarında İstanbul’da yaşanan olaylarla, günümüz iki binli yıllar Türkiye’si arasında zaman atlamalı gidip gelir. Bugüne gelindiğinde de kahramanımız benzer yasal düzenlemelerden nasibini alacaktır.

Türkiye 2. Dünya Savaşı’na girmemiş ancak yaşanan siyasi ve ekonomik buhranla azınlıkların ağır bedeller ödemesinin de önüne geçememiştir. Oyun yakın tarihimizden günümüze uzanan bir seyirde, Yahudi bir aile ve yakın dostları Ermenilerin öyküsüne odaklanır. Yahudi ve Ermeni ailelerin varoluşunda, tüm göç edenlerin, sürgünlerin, kaybolanların ve ölenlerin gizli hikayeleri vardır. Oyunda yaşananlar, yurtsuzların, atılanların, zorunlu göçe zorlanan ve vatansız bırakılanların; bilinmezliğin, umutsuzluğun, korkuların sesleridir. 

Şapkacı Eidel’den, saatçi Mihran’a, tiyatro oyuncusu Kirkor’dan Lusin’e, Drezel’den şair İshak’a ve günümüz akademisyeni Yasemin’e uzanan renkli figürlerin, aşkla, eğlenceyle ve yaşam coşkusuyla dolu, komik ve hüzünlü “hikayelerine” tanık oluruz."

Yazan-Yöneten: Nesrin Kazankaya
Dramaturgi: Şafak Eruyar
Dekor: Başak Özdoğan
Kostüm: Fatma Öztürk
Işık-Yön.Yrd: Zeynep Özden
Dans Düzeni: Erdinç Anaz
Mihran: Mehmet Bilge Aslan
Eidel: Nesrin Kazankaya
Kirkor: Rüştü Onur Atilla
Lusin: Başak Meşe
Yasemin: Zeynep Özden
İshak: Erdinç Anaz
Drezel: Serin Öztoprak
Özlem: Aslı Sever
Bella: Cemre Naz Gözütok
Düğün Davetlileri/Tiyatro Çalışanları/Müzisyenler: Hebun Barış - Emirhan Eryıldız - Ege Ertürk - Yasin Küçüksüslü - Vakur Pehlivan- Berna Yücel
Reji Asistanı-Işık Kumanda: Gürol İkinci

Oyun 2 Perde / Ara Dahil 2 Saat 15 Dakika

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT