Ophelia’yı Kim Öldürdü?

Tarihler: 26 Mayıs 2010 Çarşamba ~ 26 Mayıs 2010 Çarşamba 26 Mayıs 2010 - Saat: 20:30

Yer: Oyun Atölyesi

Nereden Alınır: www.tiyatroboyalikus.com

Adres: Dr. Esat Işık Cad. No:3 Moda Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0212 292 32 47-48

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 26, 2010 ~ May 26, 2010

‘Ophelia’yi Kim Öldürdü?’ performatif bir Hamlet eleştirisi… Araf’ta kalmış Ophelia’nın hayaleti ile Ophelia rolünü çalışan Öykü’nün hikayesi ‘Ophelia’yi Kim Öldürdü?’ İntihar ettiği söylenen Ophelia dere kenarında yalnız mıydı? Ophelia intihar mı etti, cinayete mi kurban gitti? Shakespeare’in Hamlet oyununa feminist bir bakışla bakıyor, bu soruların yanıtını arıyoruz…

Shakespeare’in ünlü eseri ‘Hamlet’ oyunundaki iki kadın karakterden biri Ophelia. Danimarka prensi Hamlet’in sevgilisi rolündeki genç ve güzel Ophelia’nın sonu, ilk önce delirmesiyle, daha sonra da derede boğulması, bir diğer deyişle intiharıyla gerçekleşir Shakespeare’in oyun metninde. Tiyatro Boyalı Kuş bu oyunuyla, Ophelia’nın intiharındaki sır perdesini aralıyor.

Ophelia karakteri yüzyıllardır erkek egemen sistemin nesneleştirdiği ve yok etmeye çalıştığı kadınlığı simgeliyor. Ophelia dünyanın her yerinde, kendi yaşamının aktörü olamayan, oldurulmayan kadınların sözcülüğünü üstleniyor. Deliliğe, ölüme, intihara sürüklenen kadınlardan sadece biri Ophelia. Ağabeyinin ve babasının öğütlerini dinlemeye çalışan, onların ‘oyuncak bebeği’ olan ve kumpaslarına alet olmaya zorlanan, Hamlet’e olan aşkının her daim sınandığı, sevgilisinin ‘manastıra git!’ sözleriyle sarsılan, babasının ölümüyle çıldıran bir karakter… Dere kenarında Ophelia’nın yalnız olmadığını biliyoruz. Onun intiharı aslında erkek egemen sistemi gözler önüne seren bir ölüm.

Tiyatro Boyalı Kuş, ‘Ophelia’yi Kim Öldürdü?’ adlı oyunuyla da, farklı bir tiyatral biçim ve dil arayışına devam ediyor. Mekanlara özgü olarak hazırladığı bu oyun, bitmeyen yapısıyla bir kısırdöngüyü de işaret ediyor. Oyun, üç farklı seansta seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

OPHELIA’YI KİM ÖLDÜRDÜ?
Metin-Reji:
Jale Karabekir
Dramaturji: Feride Eralp, Nelin Dükkancı, Rahmet Uysal
Müzik: Murat Hasarı
Kostüm Tasarım: Kübra Erişir
Oyuncular: Gamze Şeber, Hande Özelsancak

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT