Ördek Muhabbetleri

Tarihler: 13 Aralık 2005 Salı ~ 13 Aralık 2005 Salı 13 Aralık Salı Saat 20:00 - Saat: 20:0

Yer: Enka Oditoryumu

Nereden Alınır: www.enkasanat.org

Adres: Sadi Gülçelik Spor Sitesi, İstinye İstanbul İstinye İstanbul

Telefon: 0212 276 22 14-15/209

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 13, 2005 ~ Ara 13, 2005

13 Aralık 2005 Salı günü saat 20.00’de Akbank Sanat- Prodüksiyon Tiyatrosu “Ördek Muhabbetleri” adlı yeni oyunlarını sahneleyecekler. David Mamet’ın yazdığı oyunun çevirisi Zeynep Avcı’ya ait. Işıl Kasapoğlu’nun sahneye koyduğu oyunun sahne tasarımı Duygu Sağıroğlu, kostüm tasarımı Canan Göknil, müzikleri Joel Simon , ışık tasarımı ise Işıl Kasapoğlu imzasını taşıyor. Oyunda usta oyuncular Cüneyt Türel ve Köksal Engür başrolleri paylaşıyor.
ABD’nin en önemli edebiyatçılarından Pulitzer ve Tony gibi pek çok ödüle sahip oyun yazarı, denemeci,yönetmen ve romancı David Mamet’ın 1972 yılında yazdığı ve oyun yazarı olarak ilk kez dikkatleri çekmesine neden olan “Ördek Muhabbetleri” (Duck Variations) usta yorumcuların sunumuyla Türkiye’de ilk kez izleyiciyle buluşuyor.

Oyunda bir parktaki kanepeye oturmuş sohbet eden iki adamın söyleşileri ele alınıyor. Orta yaşların üstündeki bu iki kişi, Emil ve George ördeklerin alışkanlıklarından yola çıkarak geliştirdikleri sohbet ilerledikçe daldan dala atlarlar. Konu kendi yaşamlarına, başkalarının alışkanlıklarına, hayatın cilvelerine uzanırken yaban yaşamının insan yaşamıyla benzerlikleri yavaş yavaş belirginleşir. Sanki önemsiz konulardan söz edermiş gibi ilerleyen sohbet aslında yaşama dair önemli birçok konuyu kimi zaman hüzünlü, kimi zaman güldürü dozu yüksek bir biçimde ele alır.

Enka Kültür ve Sanat Kış 2005
Enka Kültür ve Sanat’ın 17 yıldan bu yana düzenlediği kültür etkinlikleri 8 Kasım-27 Aralık 2005 tarihleri arasında İstinye’de Sadi Gülçelik Spor Sitesi içinde yer alan 500 seyirci kapasiteli Enka Oditoryum’da gerçekleştirilecek kış programı ile devam ediyor. 8 etkinlikten oluşan programda seçkin tiyatro oyunlarının yanı sıra konser ve gösteriler yer alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT