Our Soul Of The Rat Pack Show

Tarihler: 18 Mart 2011 Cuma ~ 19 Mart 2011 Cumartesi 18-19 Mart Saat: 22:00 - Saat: 22:0

Yer: Grand Hyatt Istanbul

Ücret: 112,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Grand Hyatt Istanbul

Adres: Taşkışla Caddesi Taksim İstanbul Taksim İstanbul

Telefon: 0212 368 12 34

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 18, 2011 ~ Mar 19, 2011

Our Soul Of The Rat Pack Show

Las Vegas’ın ilk büyük otellerinden olan “Sands Hotel” de çekilen, ilk “Ocean’s Eleven” filminin ardından, Filmin oyuncuları Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr., Peter Lawford ve Joey Bishop, Otelin “Copa Room” isimli barında bir show yapmaya başladılar. Bu sanatçılar, yakın dostlarınca, Humphrey Bogart’ın evindeki bir partiden sonra Bogart’ın o zamanki eşi Lauren Bacall tarafından verilen lakapla, “Rat Pack (Sıçan Sürüsü)” olarak tanındıklarından, showun adı bir süre sonra “The Rat Pack Show” olarak kaldı ve bir takım gelenekler oluştu.

Şu anda efsaneyi devam ettirmek isteyen birçok sanatçı Las Vegas’ta, Los Angeles’ta, New York’da, Londra’da, Berlin’de ve Paris’te “The Rat Pack Show”’lar yapmaktadırlar. Bu showlarda çeşitli sanatçılar, “The Rat Pack Show”’un sanatçılarını taklit etmiyor, yalnızca show’un kemikleşmiş geleneklerine uygun olarak bir tür tiyatro oyunu “ Show”u yaşatıyorlar.

Tabii ki büyük bölümü Dean Martin ve Frank Sinatra’nın söyledikleri ünlü şarkılardan oluşan Showun bir bölümü de geleneksel taşlama mizahını içeriyor.

Dean Martin ve Frank Sinatra koleksiyoncusu olan Yapımcı Suat Kamçılı; Bu showların hemen hemen hepsini seyrettikten sonra “The Rat Pack Show”’u Türkiye’de sahnelemeye karar verdi. Dean Martin ve Frank Sinatra’ya ek olarak, o dönemin sanatçılarından Barbara Streisand da showda yer aldı.

Ülkemizde sahnelenecek ilk “Our Soul Of The Rat Pack Show”, tüm geleneklere uygun olarak efsaneyi sürdürürken, seyircileri 1960’ların keyiflerine geri götürecek…

Our Soul Of The Rat Pack Show
Las Vegas Efsanesi İstanbul’da

Yönetmen: Haldun Dormen
Prodüktör: Suat Kamçalı

Gökhan ABUR:
1943 İstanbul doğumlu.. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteroloji bölümünde mezun. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteroloji Bölümü’nde görev yapan Gökhan Abur’un müzik yaşamı 1967’de başladı. “Altın Ses Yarışması”nda derece aldı. 1975 Yılında Eurovision Şarkı Yarışması elemelerine katıldı. Gökhan Abur NTV’de hava durumunu sunuyor.

İpek DİNÇ:
2005 yılından beri İlhan Gencer ve Şevket Uğurluer ile çalışmaktadır. Nardis Genç Caz Vokal Yarışmasında gösterdiği başarı ile Estonya Nomme Jazz Festivalindeki Yarışmada 3.lük elde etti.

Recep AKTUĞ:
1954 İzmir Çeşme doğumlu. 1978 yılında Antalya Altın Portakal şarkı yarışmasına iki beste ile katıldı. İkincilik ve yedincilik kazandı. Buğra Uğur’un bestesi ile Eurovision Türkiye Birincisi Çetin Alp ile Almanya’da Türkiye’yi temsil etti.

Birçok bestesi ve şarkı sözü çeşitli sanatçılar tarafından seslendirildi, reklam filmleri ve “Kurtlar Vadisi”, “Sinekli Bakkal”, “Hepsi Bir”, “Selena”, “Doktorlar”, “Aşk-ı Memnu” gibi birçok dizide rol aldı.

Nebi BİRGİ:
15 Temmuz 1986 Aydın doğumlu. Yıldız Teknik Üniversitesi Dans Bölümü’nde Geyvan Mcmillien ile çalıştı. Haldun Dormen’in yönettiği “Broadway’den İstanbul’a”’da oynadı. Murat Ovalı’dan doğaçlama, Ali Altuğ’dan oyunculuk, Yıldız Tunbul’da Şan, Serpil Günseli’den müzikal repertuar, Tijen Par’dan Şan Diksiyon dersleri aldı. Halen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikal Tiyatro Bölümü’nde okumakta.

Haldun DORMEN:
5 Nisan 1928 Mersin doğumlu, Tiyatro Oyuncusu.

Tiyatro Eğitimini ABD’de Yale Üniversitesi’nde aldı. Muhsin Ertuğrul yönetimindeki Küçük Sahne’ye girdi. Beyoğlu’nda 60 kişilik salonu olan Cep Tiyatrosu’nu kurdu. Cep Tiyatrosu’nu Erol Günaydn, Nisa Serezli, Metin Serezli, Erol Keskin gibi isimler Dormen Tiyatrosu’nun kadrosunu oluşturdu.

1961’de Türkiye’de sahnelenen ilk müzikal olarak bilinen “Sokak Kızı İrma”’yı sahneledi. Haldun Dormen, 11 oyun yazdı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünde ders verdi.

Televizyon içinde çok sayıda program hazırlayan Dormen, çeşitli televizyon dizilerinde rol alarak ününü arttırdı. Yapı Kredi Sigorta adlı Sigorta Şirketine Sanat Danışmanlığını sürdüren Haldun Dormen, Anılarını “Sürç-ü Lisan Ettikse”, “Antrakt”, “İkinci Perde” adlı kitaplarında topladı.

1998 yılında Kültür Bakanlığı’nca verilen Devlet Sanatçısı Unvanını aldı. 28 yıldır sahnelenen “Lüks Hayat” Müzikalinin yönetmenliğini yapmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT