Parkkolikler

Tarihler: 21 Aralık 2015 Pazartesi ~ 21 Aralık 2015 Pazartesi 21 Aralık 2015 20:30

Yer: Kılçık Mekan

Ücret: 1. Kategori - 23.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Osmanağa Mah. Karadut Sok. No:14/1 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0538 986 7373

Web: http://tiyatrokilcik.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 21, 2015 ~ Ara 21, 2015
Burçhan Göze'nin kaleme aldığı iki perdelik bol müzikli, bol danslı "Parkkolikler", 21 Aralık'ta Kılçık Mekan'da sahneleniyor.

"Oyunumuz farklı zamanlardaki, farklı kişilerin ortak buluşma noktası olan parklarda geçmektedir. Toplumun her kesiminin mutlak suretle hayatlarında bir kez bile olsa yolunun düştüğü parklar, aslında insanın en çok anısının biriktiği alanlardır.

Farz-ı misal evsiz kalan kişiler, evlerinden atıldıklarında yatacak yer olarak en çok parkları seçerler. Sonra gözümüzün nuru, canımızın içi yaşlılarımız bir parça hava almaya parklara giderler. Her türlü atıp tutmada, çalmada çırpmada, bölmede ayrıştırmada ellerine su dökemeyeceğimiz siyasilerimiz bol, bol park açılışı yaparak, kör olmuş halkın gözlerini en çok buralarda boyarlar. Geleceklerinden her geçen gün biraz daha şüphe duyduğumuz çocuklarımız, en çok parklarda oynayıp, oralarda gülüşüp arkadaş olurlar. Toplumun ahlak kurallarına aykırı olmasından mütevellit zavallı bahtsız sevgililerimiz parasızlık ve çaresizlik yüzünden en çok parklarda buluşup, buralarda sarışıp, koklaşırlar. Toplumun en çok dışlanan ve ötekileştirilen transları, ülkenin güvenlik güçlerinin elinden kaçarken en çok parklara sığınırlar... Bazen evlenme teklifleri, bazen boşanma konuşmaları hep parklarda geçer. Parkta insanlar birbirleri ile kaynaşır. Siz, biz bir anda yok olur, senli, benli konuşmalar başlar. Sarımsağın faydasından, tuzun zararlarına, ozon tabakasının delinmesinden, Mars'a yollanan araca kadar her şey parklarda konuşulur.

Yani sonuç olarak parklar hepimizin birer uğrak alanı, hayatımızın önemli birer parçası olup çıkıverir karşımıza ve bizler aslında parkların dünyasında, kendi hayatımızın profesörü, başkalarının hayatlarının da filozofu haline geliriz." 

Yazan: Burçhan Göze
Yöneten: Altı Üstü Reji Ekibi
Oyuncular: Özge Günay Göze, Elyesa Çağlar Evkaya, Burçhan Göze
Dekor Tasarım: Serna Arıcılar
Kostüm Tasarım: Türkan Gü
lIşık Tasarım: Yüksel Aymaz
Müzik: Burçhan Göze
Müzik Düzenleme: Coşkun Deniz Arslan
Koreografi: Özge Günay Göze
Afiş Tasarım: Hakan Hazar Zantur 

İki perde / 110 dakika

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT