Peter Pan

Tarihler: 14 Mart 2010 Pazar ~ 14 Mart 2010 Pazar 14 Mart Pazar Saat 15:00 - Saat: 15:0

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: Tam: 17,00 TL, Öğrenci: 12,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Gişeleri, www.biletix.com ve Tiyatro Gişesi

Adres: İş Sanat Kültür Merkezi, İş Kuleleri, Levent Levent İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 14, 2010 ~ Mar 14, 2010
BÜYÜMEYEN ÇOCUK,
ÖLMEYEN KARAKTER PETER PAN,
ONUN MACERALARI VE
MACERACI DOSTLARI

Peter Pan hiç büyümeyen, asla da büyümeyecek olan bir çocuğun ve onunla birlikte maceraya atılan çocukların öyküsüdür.

Peter Pan’ın yaratıcısı İskoçyalı yazar James M. Barrie, Peter Pan ya da Büyümeyen Çocuk adında bir oyun yazdığında, kahramanının milyonlarca kişiyi etkileyecek biri olarak ünleneceğini bilmiyordu. 1904’te sahnelenmeye başlayan oyunu yazarı, 1911 yılında Peter Pan ve Wendy adıyla romanlaştırdı; böylece Peter Pan’in dünya çapındaki serüveni başladı; çünkü roman o günden bu yana, kısaca Peter Pan olarak dünya üzerindeki dillerin hemen hemen tamamına çevrildi. Barrie’nin tanıdığı bir çocuk karakterinden hareketle, yani gerçek yaşamdan esinlenerek yarattığı Peter Pan, bir yandan çocukluğun saflığına, masumiyetine, yaramazlığına, neşesine sahiptir, öte yandan da büyük bir insan gibi kararlarına sahip çıkar, gururu vardır, intikamcı ve savaşçıdır. Bütün bunların üstüne bir de uçabilme yeteneği eklendiğinde çocuklar kadar büyüklerin de düşlerini süsleyen biri olup çıkar.

Haşarı ve isyancı Peter Pan, kendi gibi büyümek istemeyen başka çocuklarla birlikte Düşler Ülkesi’nde yaşar, arada bir evlere girerek başka çocukları büyümemeleri için kandırarak Düşler Ülkesi’ne götürmeye çalışır.

İngiltere’nin sıradan bir ailesi olan Darling’lerin üç çocuğu, Wendy, John ve Michael da bir gece Peter Pan’ın peşine takılırlar ve gökyüzünde süzülerek Düşler Ülkesi’ne giderler. Burada kayıp çocuklarla tanışır, kızılderililerle, denizkızlarıyla karşılaşır, korsanların kötü ruhlu lideri Kaptan Hook’la savaşırlar. Bir sürü nefes kesen macera yaşadıktan sonra bir gece yine havalanır, evlerinin penceresinden süzülerek içeri girerler. Ama bu kez yalnız olmayacaklardır.

Her yaşta, her sınıftan, herkes bir fırsat bulsa da Peter Pan olsa, ne iyi olurdu diye, aklından geçirebilir. Galiba haklıdır da. Çünkü büyümek o kadar da güzel değil...

J.M. Barrie’nin Peter Pan ya da Büyümeyen Çocuk adlı eserinden uyarlayan: Zeynep Avcı
Yöneten: Işıl Kasapoğlu
Dekor Tasarımı: Cem Yılmazer
Kostüm Tasarımı: Karina Cherés
Kukla Tasarım: Karina Cherés
Işık Tasarım: Cem Yılmazer
Müzik, Düzenleme ve Sözler: Yaprak Sandalcı
Kayıt ve Düzenlemeler: Özkan Tugay
Koreografi: Maral Ceranoğlu
Yönetmen Asistanları: Gülin Kılıçay/Aylin Çalap
Teknik: Zeki Kızılışık, Volkan Sarıöz,
Necati Keçelioğlu, Murat Özuzun
Oyuncular: Ahmet Kaynak, Ani Haddeler Pekman, Asil Büyüközçelik, Banu Çiçek, Berkay Ateş, Berker Enhoş, Bülent Çolak, Burcu Doğan, Burcu Tekin, Elif Akşar, Evrim Şahintürk, Gökçe Sezer, Güliz Gençoğlu, İrem Erkaya, Nadir Sarıbacak, Nilüfer Alptekin, Öyküm Elif Erdoğan, Özlem Durmaz, Sarp Aydınoğlu, Sibel Altan, Serkan Keskin, Tansu Biçer, Ümit İlban.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT