Robinson ile Cuma Şenlikli Ada

Tarihler: 11 Şubat 2017 Cumartesi ~ 11 Şubat 2017 Cumartesi 11 Şubat 2017 13:00

Yer: Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi

Ücret: 1. Kategori - 28.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zeytinoğlu Cad. No:8 Akatlar Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 351 93 82-83-84

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 11, 2017 ~ Şub 11, 2017
Masal Gerçek Tiyatrosu, Daniel Defoe’nin ünlü klasiği “Robinson Crusoe” adlı romanını aynı adla oyunlaştırıp sahneliyor.

Reha Bilgen’in uyarlayıp yönettiği oyunun baş kahramanı Robinson, gemisi bir fırtınada batınca ıssız bir adaya sığınır. Ancak ada sanıldığı gibi ıssız değildir. Adanın Cuma, Hulugali Kuşu, Ejderha ve köpek balıklarından oluşan başka sakinleri de vardır. Robi adlı bebeğiyle adada yaşamaya çalışan Robinson, günün birinde onlarla karşılaşır ve aralarında dostluk kurmaya çalışırlar. Ancak bu o kadar kolay değildir. Çünkü ada sakinleri ilkel olmakla birlikte doğanın sırrını çözmüş, onunla barışık ve içlerinden geldiği gibi yaşamaktadırlar. 

Robinson’un ise katı kuralları vardır. Robinson, Cuma’yı da bu kurallarla eğitmeye çalışır. Ona giyinmeyi, okumayı ve yazmayı öğretir. Fakat Cuma bu durumdan hiç de hoşnut değildir. İçinden geldiği gibi yaşamak, dans etmek, şarkı söylemek istemektedir. Bütün bunlar Robinson’un yasaklar listesinde olduğundan Cuma fena halde sıkılmaktadır.

Bu durumu Hulugali Kuşu ve Ejderha ile paylaşıp bir çare bulmaya çalışırlar ve Robinson’a adanın sırrını vermeye karar verirler. Eğer Robinson, bu sırrı çözerse çok büyük bir hazinenin sahibi olacaktır. Bu sırrı çözen Robinson, yaptığının yanlış olduğunu anlar ve kurallarını bir tarafa bırakıp insan ve doğa sevgisinin aslında herşeyden önemli olduğunu keşfeder. Uygarlığın insanları doğadan uzaklaştırıp yalnız ve sevgisiz bıraktığını farkeder. Bu da ona armağan edilen en değerli hazinedir.

- Tüm yaş grupları bilete tabidir.- Etkinlik mekanına kamera, fotoğraf makinası, ses cihazı vb. alınmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT