Sevgi Çemberi - Çocuk Oyunu

Tarihler: 26 Şubat 2011 Cumartesi ~ 27 Şubat 2011 Pazar 12-19-26 Şubat Cumartesi, 13-20-27 Şubat Pazar Saat: 12:00 - Saat: 12:0

Yer: Kadiköy Barış Manço Kültür Merkezi

Nereden Alınır: Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi Gişe

Adres: Caferağa Mah. Caferağa Mescidi Sokak 5, Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 418 16 46

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 26, 2011 ~ Şub 27, 2011

Masalları herkes sever, çocuklar, gençler, yetişkinler. Kimimiz dedemizden, ninemizden, kimimiz annemizden, babamızdan dinleriz masalları, kimimiz de kitaplarda okuruz. Ancak eski masalların hepsi çocuklar için uygun değil. Zaten sanılanın tersine, eski masallar daha çok yetişkinler için.

Bir de içinden doğdukları çağın anlayışını yansıtırlar, çağımızın anlayışını değil. Bazıları çocuk gelişimi açısından uygun değil, bazıları da eğitimsel (pedogojik) açıdan. Aralarında korkutucu, ürkütücü olan masallar da var; şiddeti yücelten, kavgayı öven, savaşı güzel gösterenler de. Bazı masallarda, her şey sihir, büyü yoluyla çözülür, insan aklının, emeğinin, çalışmasının önemi azdır.

Bazıları insan haklarına, eşitlik ilkesine aykırıdır. Erkekler kadınlardan daha önemlidir, daha baskındır. Erkekler hep kahraman olur, kadınlar ev işleri yapar. Bazı masallarda, “başka” uluslar, ırklar kötülenir, kötülük kaynağı olarak gösterilir. Okuyan da, dinleyen de başka kültürlere karşı önyargılar yaratılır. Ama masalların çok güzel yanları da vardır. Çocukların düş gücünü harekete geçirir masallar, kafalarında renkli dünyalar kurmalarına, hayatı tanımalarına yardımcı olurlar. Bir de serüven doludur masallar; dinlemekten, okumaktan büyük heyecan duyar çocuklar. İlginç, renkli insanlar, çeşitli hayvanlar, harika ülkeler tanırlar masallarda.

Bazı masallarda, hayvanlar, hatta bitkiler, çiçekler, dile gelir, kişileşir, konuşur, hareket eder. Öyleyse çocukları masalsız bırakmamalı ama onlara anlatılacak, okutulacak, tiyatroda seyrettirilecek masallar da hem güzel hem yararlı olmalı. Bunu da görev bilip çocuklara yeni masallar yazmalı. İşte Sevgi Çemberi, çocuklar için özel olarak yazdığımız böyle bir masal.

Eski masallara hem benziyor, hem de onlardan ayrılıyor. Sevgiden, barıştan yana bir masal. Hepimiz aynı dünyada yaşıyoruz, aynı sevgi çemberinin içindeyiz. Bütün eylemlerimiz, edimlerimiz, sevgimiz, küskünlüklerimiz tüm dünyayı etkiler. Küçük çatışmalar şiddete, şiddet kavgaya, kavga savaşa dönüşebildiği gibi, küçük sevgiler de büyüyüp dünya barışına hizmet eder. Nasıl mı? Oyunumuzda izleyip görelim…

Yazan: Hasan Erkek
Yöneten: Faik Üretmen
Dekor – Kostüm: Zafer Okur
Işık: Süreyya Karaduman
Müzik: Engin Bayrak
Dans Düzenleme: Memetcan Diper

Oyuncular:

Şencan Beril Senvarol, Şenol Memetcan Diper, Gündoğan Ece Erişti, Aydoğan Özgür Sağlık, Derman Dede Faik Üretmen

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT