Sizinkiler Dünya Kaç Bucak

Tarihler: 21 Nisan 2006 Cuma ~ 21 Nisan 2006 Cuma 21 Nisan Cuma 2006 - Saat: 6:0

Yer: Bayrampaşa Kaymakamlık Kültür Merkezi

Adres: Kaymakamlık Kültür Merkezi, Bayrampaşa Bayrampaşa İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 21, 2006 ~ Nis 21, 2006

BKM tarafından sahnelenen müzikali Can Yılmaz senaryolaştırdı. Özer Atik’in müziklerini hazırladığı, Ayçin Tar’ın renkli dekor ve kostümleriyle büyülü bir dünya yarattığı müzikalin koreografisini ise Anadolu Ateşi hazırladı.

1991 yılında Sabah Gazetesi’nin arka sayfasında Salih Memecan’ın çocuklar için hazırladığı bant karikatür olarak yayınlanmaya başlayan “Sizinkiler”, aradan geçen 15 yılda tüm ailelerin tutkusu haline geldi. Gerçek ve doğal karakterleriyle okurlarla özdeşleşen, bu nedenle de özellikle çocuklarla güçlü bir ilişki ve iletişim kurabilen “Sizinkiler”in çizgi karekterleri, yalnız ön plana çıkan sevgi dolu ve sıcak bir aile tablosu ile yalnızca çocukların değil, anne ve babaların da keyifle takip ettiği bant karikatürü oldu.

Türkiye’nin en popüler ve en “bizden” kahramanlarından olan “Sizinkiler”in çizgi karekterleri, 1995 yılından bu yana da kitaplaştırılarak çocuk gelişimi ve eğitimi dünyasına girdi. Bugüne kadar 15 Sizinkiler Albümü, 7 süper albüm, 16 boyama kitabı, 4 oyun kitabı, 12 cep kitabı, 5 İngilizce kitap ve 5 Türkçe hikaye kitabı olarak yayınlandı.

Koç Topluluğu’nun 80. yıl etkinlikleri kapsamında hayata geçirdiği ilk proje olan “Sizinkiler Dünya Kaç Bucak” müzikali, çocukların hem zihinsel hem de kültürel gelişimlerine katkıda bulunmayı, hayal dünyalarını geliştirmelerini sağlamayı amaçlayan, Türkiye’nin geleceği olan çocuklara armağanı.

Koç Topluluğu “Oyun Alanımız Dünya” temel konsepti ile başladığı 80. yıl kutlamalarında, bugünün ve geleceğin Türkiye’sine armağan ettiği “Sizinkiler Dünya Kaç Bucak” müzikalinde tüm çocukları sınırsız hayaller kurmaya, keyifli bir maceraya katılmaya, kısaca hayallerinin peşinden koşmaya davet ediyor.
Müzikali izleyen çocuklardan, biletlerindeki kuponu doldurup çekilişe katılanlardan 20 si de yaz sonunda Paris’te Euro Disney’e gitmeye hak kazanacak.


“Limon” ve “Zeytin”le Dünya Bir Oyun Alanı
Ünlü karikatürist Salih Memecan’ın 1991’den bu yana yayınlanan ve tüm çocukların tutkuyla takip ettiği, her ailenin kendisinden birşeyler bularak keyifle izlediği “Sizinkiler”in çizgi kahramanları, Koç Holding’in desteği ile BKM oyuncuları tarafından “Dünya Kaç Bucak” isimli müzikli çocuk oyunu ile sahneye taşındı.

“Sizinkiler Ailesi’nin uslu kızı “Limon”, yaramaz arkadaşı “Zeytin”, tüm aileyi birbirine bağlayan anne “Çıtçıt” ve evin tonton ve tembel babası “Babişko”, “Sizinkiler Ailesi”’nin , evin küçük kızı Limon’un, dünya seyahati kazanmak için yarışmaya başvurmasıyla başlayan maceraları, sıcak, esprili ve sevgi dolu mesajlarıyla çocuklar olduğu kadar büyüklere mutlu bir saat yaşatmayı hedefliyor.

Tüm çocuklar, Sizinkiler Ailesi’nin süpriz dünya seyahatinde Asya’dan Avrupa’ya, Amerika’dan Afrika’ya dünyanın farklı kültürleriyle tanışacak, başdöndürücü bir gezinin büyüsüne kapılacak.
13 Mayıs’a kadar her hafta sonu, İstanbul BKM’de ücretsiz olarak izlenebilecek olan, “Sizinkiler – Dünya Kaç Bucak” çocuk müzikali daha sonra da Anadolu’nun 16 şehrinde sahnelenecek ve yaklaşık 100.000 çocuğa ulaşacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT