Üç Kız Kardeş

Tarihler: 09 Aralık 2016 Cuma ~ 09 Aralık 2016 Cuma 09 Aralık 2016 20:30

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon

Ücret: - Tam 56.00 TL Öğrenci 46.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Bağdat Cad. Haldun Taner Sok. No: 11 CADDEBOSTAN Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 467 36 00 - 0216 467 25 68

Web: http://www.ckm.gen.tr

E Posta: info@ckm.gen.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 9, 2016 ~ Ara 9, 2016
“Üç Kız Kardeş”, A.Çehov'un ünlü klasiği, dünyaca ünlü Avignon Off Festivali'nin ardından ödüllü Makedon Aleksandar Popovski'nin yenilikçi rejisiyle sahnelenmeye devam ediyor.

İstanbul Tiyatro Festivali Ortak Yapımı
Yazan: Anton Çehov 
Çeviren: Ataol Behramoğlu 
Uyarlayan & Yöneten: Aleksandar Popovski 
Dramaturji: Dubravko Mihanovic 
Yardımcı Yönetmen: Luca Cortina 
Sahne Tasarımı: Sven Jonke 
Müzik: Barış Manisa  
Kostüm Tasarımı: Taciser Sevinç 
Işık Tasarımı: Mustafa Dinç 
Koreografi: Handan Ergiydiren 
Asistan: Verda Zincirkıran  
Oyuncular: Özge Özder / Alayça Öztürk, Selin İşcan, Tuba Karabey 
Dış Ses: Levend Öktem, Reha Özcan, Sermet Yeşil, Sercan Gidişoğlu, Can Şıkyıldız 

Daha iyi bir yaşam, başka bir yerin hayali, ama yaşadığımız yer değil. Belki Berlin, belki Londra, belki de Moskova... Moskova? Kim bilir? Üç kız sınırda bekliyor. Birçok insan gibi, daha iyi bir hayat için Doğu'dan Batı'ya gitmeye çalışıyorlar. Yoksunlukları ve tehlikeyi geride bırakarak savaştan kaçıyorlar; belki kendilerinden bile kaçmaya çalışıyorlar. 

Dünya haritasında bir zamanlar çizilmiş hayali bir çizgiyi geçmek için sabırsızlanırken; daha güvenli ve daha zengin bir dünyanın vaat edildiğini düşündükleri Avrupa'ya girmek için beklerken sözler dile gelir. Aslında kızlar Berlin'e gitmek isteyen oyunculardır; kendilerine Üç Kız Kardeş provası yapacakları güvenli bir yer aramaktadırlar. Böylelikle, Maşa, Olga ve İrina iki ülkenin sınırları arasındaki boşlukta canlanır. İki medeniyetin sınırları arasındaki uzamda, özel ve teatral olanın, belgesel ve kurgu olanın, deneyimlenmiş ve hayali olanın arasında hayat bulurlar. Kendi kişisel deneyimleri, üç kız kardeşin hayatıyla o kadar içiçe geçer ki, bahsettikleri yangın, savaşın mahvettiği doğuda bir ülkede mi yoksa uzun yıllar önce bir Rus kasabasında geçen oyunda mı olmuştur emin olamayız. Aradaki benzerlikler çoktur, beklemek kadar yalnızlık da sabittir. Avrupa'ya ulaşan, o yolculuğu yapan ve bekleyen, umut eden ve çabalayan göçmenler, Çehov'un karakterleriyle konuşma şansını elde ederler. Onlara kaygı ve kırılganlık, güç ve hayallerle dolu sözcükleri söylerler.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da Edinburgh Festival Fringe'e katılan Hayal Perdesi, izleyiciye ödüllü Makedon yönetmen Aleksandar Popovski'nin yenilikçi rejisiyle Sven Jonke'nin çağdaş sahne tasarımını birleştiren, alışılmışın dışında bir Üç Kız Kardeş sunuyor.

Oyunun kadrosunda ise ödüllü oyuncular Özge Özder, Selin İşcan'ın yanı sıra genç kuşağın dikkat çeken isimlerinden Tuba Karabey bulunuyor. 

Hayal Perdesi İstanbul Tiyatro Festivali ortak yapımı olan Üç Kız Kardeş, prömiyerini 11 Mayıs'ta Üsküdar Tekel Sahnesi'nde gerçekleştiren oyun, altı aylık bir ön çalışmanın ardından Türk, Makedon, İtalyan ve Hırvat sanatçıların bir araya gelmesi sonucu sahneye taşındı. Tiyatro alanında ülkemizde eşine az rastlanır çok kültürlü bir buluşmanın ürünü olan yapım, İstanbul Tiyatro Festivali'nin ardından  07 -17 Temmuz 2016 tarihlerinde 50.Avignon Off Festivali programında Tiyatro Tremplin'de sahnelendi. Ünlü Fransız dramaturg- eleştirmen Gilles Costaz'ın oyun hakkında kaleme aldığı eleştiri yazısında “Bu üç genç ve büyük yorumcuyla (Selin İşcan, Özge Özder, Tuba Karabey) ile birlikte Aleksandar Popovski, mutsuzluk teması üstünden, nadir bir mutluluk sunan, fakir, vahşi ve becerikli bir tiyatro yapmış.” satırları dikkat çekti.

“Üç Kız Kardeş olağaüstü bir oyun. Hayal Perdesi yine eşine az rastlanır bir iş ortaya koyuyor. Bravo Aleksandar Popovski! Gelecek sezonun en iddalı yapımını not edin.” Yaşam Kaya

“İstanbul 20.Tiyatro Festivali kapsamında sergilenen, Aleksandar Popovski’nin yönettiği “Üç Kız Kardeş”i yüreğim ağzımda izledim diyebilirim. Hayran kaldım. Hayran kalmak az, büyülendim.” Pınar Çekirge

- Öğrenci biletlerinin girişte öğrenci kimlik kartı ibrazı mecburidir.- Öğrenci kartı ibraz etmeyen kişilerden fiyat farkı alınacaktır.- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT