Woyzeck

Tarihler: 03 Mart 2016 Perşembe ~ 03 Mart 2016 Perşembe 03 Mart 2016 20:30

Yer: Talimhane Tiyatrosu / Şişli Black Out Sahnesi

Ücret: - Tam 34.50 TL, Öğrenci 24.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Black Out Alışveriş Merkezi C Blok Şişli İstanbul

Telefon: 0212 238 85 09

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 3, 2016 ~ Mar 3, 2016

Çağdaş tiyatronun önemli yazarlarından Georg Büchner'in kaleme aldığı "Woyzeck", mart ayında Talimhane Tiyatrosu Şişli Black Out Sahnesi'nde...

Er Woyzeck, sevgilisi Marie ve “gayrimeşru” çocuğu ile yaşamaktadır. Askerlikten kazandığı para yetmeyince doktorun tıbbi deneylerinde denek olarak yer almakta ve yalnızca bezelye yiyerek yaşamak zorundadır. Woyzeck'in akıl sağlığı bozulur ve halüsinasyonlar görmeye başlar. Bu arada Marie, Woyzeck'ten sıkılmış ve bando şefiyle ilgilenmeye başlamıştır. Gittikçe yükselen, kıskançlıkla dolu şüpheleri sonunda Woyzeck bando şefi ile yüzleşir ancak dayak yer. Olanlara katlanamayan Woyzeck bıçağını alıp gölün kıyısına gider.

İnsanlık dışı davranışlara maruz kalan bir erin, doktorlar ve üst rütbeli subaylar tarafından aşağılanmasının trajik bir hikayesidir.

Modern tiyaronun ilk örneklerinden sayılan bu oyunun yazarı Georg Büchner, yalnızca Alman tiyatrosunun değil, çağdaş tiyatronun da en önemli yazarlarından biridir. Kısacık yaşamına sığdırdığı ve aralarında Danton’un Ölümü ve Leonce ile Lena’nın da olduğu üç oyun, dünya tiyatro repertuarının tartışılmaz eserlerindendir.

Versus, oyun, oyuncu, seyirci kavramlarını muğlaklaştıran, gerçeğin özüne ulaşmak için, naturalist oyunculuğu bozan bir ekip anlayışına sahip. On kişilik oyuncu kadrosunun biçimlendirdiği bu yapımda, temel mesele olarak, şiddetin nesnesi olan insanların aynı zamanda şiddetin öznesi olması durumunu ele alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT