Yalnız

Yalnız

Tarihler: 24 Kasım 2017 Cuma ~ 24 Kasım 2017 Cuma 24 Kasım 2017 20:30

Yer: Zorlu PSM- Drama Sahnesi

Ücret: 1. Kategori - 165.00 TL 2. Kategori - 100.00 TL 3. Kategori - 83.50 TL 4. Kategori - 67.50 TL Öğrenci - 12.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 24, 2017 ~ Kas 24, 2017
21. İstanbul Tiyatro Festivali, 13-26 Kasım tarihleri arasında, zengin bir programla tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

La Colline-Théâtre National

Ortak Yapımcılar: Au Carré de L’Hypoténuse, Abé Carré Cé Carré Compagnies de Création, Espace Malraux Scène Nationale de Chambéry et de La Savoie, Le Grand T théâtre de Loire-Atlantique, Théâtre 71 Scène Nationale de Malakoff,Comédie de Clermont-Ferrand Scène Nationale, Théâtre National de Toulouse-Midi Pyrénées, Théâtre d’Aujourd’hui-Montréal
Yazan, Yöneten ve Oynayan: Wajdi Mouawad 
Sahne Tasarımı: Emmanuel Clolus 
Işık Tasarımı: Éric Champoux 
Orijinal Müzik: Michael Jon Fink 
Yönetmen Yardımcısı: Irène Afker 
Dramaturji: Charlotte Farcet 
Kostüm Tasarımı: Isabelle Larivière 
Ses Tasarımı: Michel Maurer 
Video Prodüksiyon: Dominique Daviet Sanatsal İşbirliği: François Ismert Dış Sesler: Nayla Mouawad (Leyla), Michel Maurer (Profesör Rusenski), Isabelle Larivière (Kitapçı), Robert Lepage (Kendisi), Abdo Mouawad (Baba), Éric Champoux (Doktor)

Wajdi Mouawad yarı Lübnanlı yarı Québécli bir tiyatro yazarı, yönetmeni, oyuncusu; aynı zamanda Paris’teki La Colline Ulusal Tiyatrosu’nun sanat direktörü. Pek çok tiyatro ve sinemasever onu, 2003’de tiyatro salonlarını gözyaşlarına boğduktan sonra 2010’da ünlü yönetmen Denis Villeneuve tarafından önce beyazperdeye, ardından da Oscar’lara taşınan, Türkçeye "İçimdeki Yangın" olarak çevrilen Incendies’in yazarı olarak tanıyor. 1968 Lübnan doğumlu Mouwad’ın gerek yaşamı gerekse oyunları, 15 yıl sürecek Lübnan İç Savaşı’ndan kaçarak önce Fransa, ardından da Kanada’ya yerleşen ailesinin yanında sürdüğü göçebelikten, kimlik arayışı ve kültürel yabancılaşmadan izler taşıyor.

Yalnız, adından da anlaşılacağı gibi, bütün öfkesi, şüpheciliği, başkaldırısı ve yaratıcılık potansiyeliyle yalnızlığın, bir başınalığın değişik veçhelerini konu edinen, hırpani olduğu kadar renkli ve sinematik tek kişilik bir oyun. Oyunun yazar ve yönetmeni Wajdi Mouawad, aynı zamanda doktora öğrencisi Harwan rolünde sahnede, seyirciyle burun buruna... Zihninin içine hapsolmuş Harwan, hayran olduğu tiyatro yönetmeni Robert Lepage külliyatı üzerine “hayali olanın sosyolojisi” adlı bölümde tezini yazıyor. 

Bir yandan da beyin kanamasından ölen babasıyla büyük bir hesaplaşmanın girdabına girerek Montreal’daki doktora hayatının puslu havasından, dilini unutmuş olmasına rağmen hâlâ hatırladığı capcanlı Lübnan sokaklarına doğru zorlu bir zihinsel yolculuğa çıkıyor. 2008’de Fransa’da prömiyerini yaptıktan sonra NAC ve Montreal Théâtre d'Aujourd'hui gibi festivallerde yoğun ilgi gören, Avignon Festivali’nin favorilerinden Yalnız’a bir akşamınızı mutlaka ayırın.

Yaklaşık 120’ sürer; ara yoktur.
Fransızca; Türkçe üstyazılı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT