Yaşamak Nazım Gibi

Yaşamak Nazım Gibi

Tarihler: 18 Ocak 2018 Perşembe ~ 18 Ocak 2018 Perşembe 18 Ocak 2018 20:30

Yer: KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi

Ücret: 1. Kategori - Tam 45.00 TL Öğrenci 30.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Bayar Cad. Buket Sok. No: 20/1 Kozyatagı AVM. Kat:2 Kozyatağı Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 658 00 14

Faks: 0216 658 00 23

Web: http://www.kkm.gen.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 18, 2018 ~ Oca 18, 2018
"Yaşamak... Nâzım Gibi" oyunu yeni sezonda sizlerle buluşmaya devam ediyor.

Nâzım Hikmet Ran’ın orkestra tadında çok sesli şiir dilini andıran tek perdelik bir monolog oyunudur. Büyük şairin ölüm anından hemen önce yaşama sevincini, memleket hasretini, ölüm tedirginliğini, idealizmini, sevdalarını, sanat anlayışını bilinçakışı şeklinde harmanlayan ritmik bir sunum barındırır. Oyunda şairin monologları, zaman zaman hayatına giren kadınlarla girdiği küçük diyaloglarla zaman zaman da güçlü dizeleriyle renklenir. Bir yandan ustalığının zirvesine çıkmanın, “dünya şairi” olabilmenin, evrensel bir saygınlığa ulaşmanın ve aşık olduğu kadınla hayatı paylaşabilmenin mutluluğunu yaşarken bir yandan da memleketine hasret kalmanın, öz yurdunda “yasaklı şair” olmanın, dünyadaki sömürgeci sistemin insanlara yaşattığı acıların hüznünü derinden yaşayan çok boyutlu bir Nazım portresi çizer.

Nâzım Hikmet, oyunda bütün insani özellikleriyle ve iç hesaplaşmalarıyla samimi bir karakter olarak çizilmiştir. İki oyuncu üzerine kurulu oyunda Nâzım Hikmet’e Vera’nın bünyesinde hayat bulan ve Nâzım'a hayatının farklı dönemlerinde refakat eden eşleri ve sevgililerini de canlandıran bir kadın figürü eşlik eder. Oyun dekoru olarak Nâzım ve Vera’nın Moskova’da yaşadıkları ev esas alınacaktır. Yeri geldikçe evdeki eşyalar ve aksesuarlar yeni monologların doğuşuna hizmet eder. 

En zor dönemlerinde bile umudunu hiç kaybetmeyen, geleceğe dair hayalleri ve planlarıyla yaşayan şairin 3 Haziran 1963 sabahı aramızdan ayrılışıyla son bulan biyografik bir dram. Ölümle bitmesine rağmen kasvetli bir atmosfer taşımayan oyun, Nâzım’ın şahsi ana duruşu yani umut üzerine kuruludur. Ayrıca oyunda şairin hayatı kronolojik bir sıra içinde aktarılmaz. Oyunda sadece, duygu ve düşünce dünyasıyla inişli çıkışlı bir çizgide, insanlığın insanca yaşayabilmesi, hür ve eşit olabilmesi için çektiği acılara rağmen başını eğmeden ve çizgisinden dönmeden mücadele eden bir dava adamı dile gelir.

Yazan: Aynur Akkuş
Yöneten: Savaş Mutlu
Oyuncular: Mehmet Tokat – Tülin Boz
Müzikler: Pınar Tokat

Yaşamak... Nazım Gibi

- Öğrenci biletlerinin girişte öğrenci kimlik kartı ibrazı mecburidir.- Öğrenci kartı ibraz etmeyen kişilerden fiyat farkı alınacaktır.- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT