Zengin Mutfağı

Tarihler: 28 Kasım 2008 Cuma ~ 29 Kasım 2008 Cumartesi 28 ve 29 Kasım Saat 20:00 - Saat: 20:0

Yer: Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Ücret: Tam 21,00 YTL - Indirimli 16,00 YTL

Nereden Alınır: Ticketturk Satış Noktaları, www.ticketturk.com, Ticketturk Çağrı Merkezi: 0212 478 06 00 ve Tiyatro Gişesi

Adres: Bahariye Cad. Ali Suavi Sok. No: 7 Kadıköy Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 414 22 39

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 28, 2008 ~ Kas 29, 2008

Zengin Mutfağı Oyunu, bizi 15–16 Haziran olaylarının tam ortasına götürüyor. İşçi yürüyüşlerine katıldıkları için teker teker işten çıkarılan emekçilere tanık oluyoruz. Sermaye için, örgütlenen işçiyi durdurmanın yolları var elbet, bunlardan biri de kontrgerilla oluşumuyla onları baskı altında tutmak. Kontrgerillanın sermaye sınıfıyla ilişkisini görürüz "Zengin Mutfağı"nda. Aynı zamanda, mücadeleye doğru yaklaşan bir kadınla kontrgerillaya doğru savrulan bir adamın ilişkisini de görürüz.

Günümüzde böyle bir oyunun sahneye taşınması bizim açımızdan oldukça kritikti. Değişim Atölyesi Oyuncuları olarak, emekçilerin topyekun siyasetle uğraşarak kendi kaderlerini değiştirmelerinden yanayız. Çünkü onlara dair alınan kararların tümü siyasidir. Buna bağlı olarak sanat üreticileri de toplumun, egemen düşüncenin, egemen siyasetin zayıf noktalarını görüp buralara dokunarak tüm insanlığı değiştirmek için hareket etmelidir. Bugün içinde yaşadığımız toplumda, her durum ve her koşulda doğru hareket etmeyi başarabilmek, özgüven ve kararlı olabilmek için insanın, nerede durduğunu iyi bilmesi gerekir. Bir anlamda "tarafını seç" vurgusunun yapıldığı bu oyun bizim için gerçekten bir mücadele konusu. Ya da mücadelemizin konusunu oluşturuyor.

YAZAN: Vasıf Öngören
YÖNETEN: Müge Saut
YÖNETMEN. YARD.: Selen Şeşen-Hande Halilbeyoğlu
KARİKATÜR Kemal Gönen
GÖRSEL TASARIM Bülent Erdoğan
OYNAYANLAR Nevzat Süs (LÜTFÜ USTA), Suat Oktan (AHMET), Halil Ersan (SELİM), Müge Saut (KIZ), Ulaş Kotan (ŞOFÖR SEYFİ)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT