Zorla Güzellik

Tarihler: 03 Şubat 2012 Cuma ~ 03 Şubat 2012 Cuma 3 Şubat Saat: 20:00 - Saat: 20:0

Yer: Kenter Tiyatrosu

Ücret: Tam: 34.00 TL, Öğrenci: 24.00 TL, Emekli: 29.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Kenter Tiyatrosu

Adres: Ergenekon Mah. Halaskargazi Cad. No: 35 Şişli İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 246 35 89

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 3, 2012 ~ Şub 3, 2012

Neil Labute son yıllarda Amerikan tiyatrosunun en üretken ve en çok ses getiren yazarlarından. Sinemada da önemli filmlere yazar ve yönetmen olarak imza atmaktadır.

'Zorla Güzellik'; Neil Labute'un güzellik üçlemesinin, 'Şeylerin Şekli' ve 'Şişman Domuz'dan sonra, 2008'de yazılan sonuncusu. Çarpıcı, sert, hızlı ve komik diyaloglarıyla, Aslı Salarvan'ın akıcı çevirisiyle; sözel, duygusal ve fiziksel yumrukların uçuştuğu yepyeni bir komedi.

Oyunda iki çiftten oluşan dört kişinin sarsıcı, eğlenceli, tutkulu ilişkilerini izliyoruz. Oyunun merkezindeki Greg, yıllardır bir fabrikanın gece vardiyasında çalışan, okumaya meraklı bir işçidir. Aynı işyerinde lise arkadaşı Kent ve onun karısı Carly de görevlidir. Greg dört yıldır kuaför sevgilisi Steph'le beraber yaşamaktadır. Oyunun başında kız arkadaşı hakkında söylediği önemsiz gibi görünen bir söz yüzünden Greg'in başına gelmedik kalmaz. Greg dürüst ve düzgün bir birey olmaya çabalasa da etrafındakiler onu kendi sorunlarının içine çekerler, aldatmacalarına ortak ederler. Çevresindeki yalanlara ve olup bitene karşı eylemsiz ve suskun kalan Greg, zor ve gülünç durumlarda bulur kendini. Oyun boyunca sürüklendiği çıkmazdan kurtulmak için nihayet harekete geçer ve olgunlaşmaya başlar.

Kenterlerden yetişen Engin Hepileri (Greg) ve Defne Halman (Steph) birlikte 'Zorla Güzellik' oyununun hem yönetmenliğini hem de başlıca rollerini üstleniyorlar. Kendileri gibi ödüllü olan Gökçer Genç (Kent) ve rol aldığı dizilerde başarı kazanmış tiyatro kökenli Aslıhan Gürbüz'le (Carly) ekip tamamlanıyor.

Türkiye'de ilk kez sahnelenen 'Zorla Güzellik' oyunuyla, Genç Kent Oyuncuları çağdaş yazarları seyirciyle buluşturmaya devam ediyor.

Yazar: Neil Labute
Çeviren: Aslı Salarvan
Yönetmen: Defne Halman, Engin Hepileri
Dekor/Işık: Cem Yılmazer
Kostüm: Ebru Özaydın
Oynayanlar: Defne Halman, Engin Hepileri, Gökçer Genç, Aslıhan Gürbüz

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT