80 Kalibre

Tarihler: 12 Haziran 2014 Perşembe ~ 12 Haziran 2014 Perşembe Saat: 23:00

Yer: Shaft Club

Ücret: 1. Kategori - 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, mekan gişe

Adres: Serasker Cad. Osmancık Sok. No 13B Altıyol Kadıköy İstanbul

Telefon: 0.533.541 25 14 - 0216.449 05 90

E Posta: info@shaftclub.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 12, 2014 ~ Haz 12, 2014

80 Kalibre grubu; Hidayet Can Özcan tarafından, 2006 yılında İstanbul'da kurulmuş Türkçe Heavy Metal grubudur. Bundan önceki yıllarda, farklı projelerde lead gitar olarak müzik yapan Hidayet, 80 Kalibre grubunu kurduktan sonra vokale de kendisi geçmiştir. Grup ilk oturmuş kadrosu ile provasını 5 Kasım 2006 yılında yapmıştır. İlk aylarda daha çok cover ağırlıklı çalışmalar yapan 80 Kalibre, 80'ler heavy metal gruplarının (Black Sabbath, Dio, Ozzy Osbourne, IcedEarth, Manowar, Metallica, Iron Maiden, Judas Priest...) parçalarını yorumlamıştır, grubun adı da buradan gelmektedir.

Grupta zamanla değişimler olmuş, grup beste çalışmalarına başlamıştır. Caner Akova'nın gruba girmesiyle beste çalışmalarını hızlandıran ve daha çok ağırlık veren 80 Kalibre, 2007 yılının sonlarına doğru, ilk albumlerinde yer alması planlanan 10 parcanın bestelerine başlamışlardır. Bu albümün çıkmasından önce 2008 yılında, 4 parçalık bir EP yayınlamaya karar vermiştir. Kayıtlar için ayrılan bütçe ve zamanda 4 yerine 5 parça kaydedilince 5. parça olan ''Kan Tutmaz'' bonus parça olarak EP'de yerini almıştır. ''Kurtul Zindanından'' Kadıköy ve Taksim'deki müzik marketlerde satışa sunulmuş ve her ne kadar başlarda ''Türkçe Metal''e önyargılı olarak bakılsa da, grup bu ön yargıyı kırmayı başarmış ve yurt dışında gönderilen internet dergilerinden de olumlu notlar almıştır. Bu dönemde Toyota'nın düzenlediği "Yarisfest" yarışmasına ''Düşüyorum Uçurumlardan'' parçası ile katılmış ve Parkorman'da performans yapmaya hak kazanmıştır.

"Kurtul Zindanından" döneminde 80 Kalibre'nin soundunu büyük ölçüde etkileyen gitaristleri Caner Akova ve Andaç Karabulut döneminde, temel olarak parçalar hicaz ve kurdi gamlardan oluşan bir yapı sergilerken, bu gitaristlerin gruptan ayrılması ile 80 Kalibre'nin müziği farklı ve daha kendine özgü bir yöne doğru gelişmeye başladı. Bu EP ile yakalanan başarı sonrası grup "Kalibre Müzik" isimli kendi stüdyosunu Kadıköy'de açtı. Yeni bir kadroyla beste yapmaya devam eden 80 Kalibre ''Kurtul Zindanından'' albüm projesini iptal ederek, yeni parçalarını kaydetmeye başladı. Bu sırada 10 kadar yeni parça bestelenmiş ve bir kısmı demo olarak kaydedilmişti. Bu parçalar içerisinden bir albüme sığacak kadarı seçilmiş ve üzerinde daha titizlikle çalışılmaya başlanmıştı. Daha sonra albümün ismi de buradan yola çıkılarak ''7 Seçilmiş'' koyulmuştur. 

Bu dönemde Ozzy Osbourne Türkiye konseri için seçmelere katılmış, halk oyu ile finale kalan tek Heavy Metal grubu olmuştur. Bundan sonra daha büyük bir stüdyoya taşınan 80 Kalibre burada parçaların kayıtlarına devam etmiş ve bu sırada ''Kayıp'' parçasının ilk animasyonlu klibini yayınlamıştır. Yine bu stüdyoda yapılan kayıtlarla ''Bilinçaltı Bölüm 1'' ve ''Bilinçaltı Bölüm 2'' dinleyiciye sunulmuştur. Prodüksiyon ve kayıt problemlerini çözmek için şirket arayan 80 Kalibre, Lunas Müzik ile anlaşarak bir süre bu şirketle çalıştı. 80 Kalibre, ücretsiz olarak grubun kayıtlarını üstlenen Lunas Müzik ile ''Kayıp'' parçasının performans klibini yayınladı. Bir süre sonra karşılıklı anlaşmazlıklar nedeni ile Lunas Müzik'ten ayrılan grup, bu dönemde tanışmış olduğu Tunç Korap (2mt Yapım) ile çalışmaya başladı. Bu dönemde gruba yeni katılan Selim Işık ve Özgürcan Köksal ile tüm albümü Sabancı Üniversitesi'nde baştan kaydeden 80 Kalibre, bu kayıt sürecini konu alan 7 bölümlük ''Bir Albüm Macerası'' belgeselini çekti. Burada yapılan kayıtlar ile 3 parçadan oluşan (Kayıp, Bitmeyen Gösteri, Ölüm) "Bitmeyen Gösteri" isimli maxi singleını bir DVD olarak yayınladı.
Türkiyede bir ilki daha gerçekleştirerek DVD'de parçaların eşlik etmeye yönelik altyapıları, guitar pro tabları, parçaların nasıl çalınacağını gösteren eğitim videoları ve daha pek çok içerikle dinleyicisine sunmuştur. Albümün bazı parçalarının kayıtları içine sinmeyen Selim parçaları kendisi kaydetmek istemiş ve en baştan parçaların tümü tekrar kaydedilerek "7 Seçilmiş" DVD'si oluşturulmuştur. Bu DVD'nin çıkış tarihinde bir konser düzenleyen 80 Kalibre büyük bir başarıya imza atarak, bastırmış olduğu tüm biletleri kapıdan satmış ve bilet bittiği için mekan boş koçan ile seyirciyi içeri almak zorunda kalmış, mekanın kapasitesi yetmemesi sonucunda oluşan izdiham sebebiyle pek çok kişi konseri dışarıdan dinlemiştir.

30 Ağustos 2012 tarihinde yine bir ilki gerçekleştiren 80 Kalibre, İstiklal Marşı'mızın 3. ve 4. dörtlüklerini Heavy Metal tarzı ile coverlamış ve bugüne özel bir kliple yayınlamıştır. Ekim ayı içerisinde 80 Kalibre 15'ten fazla ili kapsayan Türkiye Turnesi'ne çıkmıştır. 80 Kalibre 1 Mayıs'ta yeniden Shaft sahnesinde!

Vokal, Gitar: Hidayet Can Özcan
Lead Gitar: Selim Işık
Bas Gitar, Back Vokal: Özgür Can Köksal
Davul: Serkan Bilsel

Kapı Açılış: 21:00
Reborn: 21:30
Seraf: 22:30
80 Kalibre: 23:45

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.
- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT