Angela Hewitt - İstanbul Resitalleri

Tarihler: 15 Mart 2013 Cuma ~ 15 Mart 2013 Cuma Saat: 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Ücret: 1. Kategori - 120.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Sakıp Sabancı Müzesi - the Seed gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 15, 2013 ~ Mar 15, 2013

Efsanevi piyanist Angela Hewitt, Hyperion Record tarafından yayınlanan harikulade ve bol ödüllü albümleri ile uzun yıllardır klasik müziğin en üst katmanlarında yer alan olağanüstü bir sanatçı. İngiliz Kraliyet Nişanı (OBE) ve Kanada Devlet Nişanı (OC) taşıyan aynı zamanda Kanada Kraliyet Cemiyeti'nin bir üyesi olan dünyaca ünlü Kanadalı piyanist, sayısız birincilik, ödül ve ünvanın sahibi. 2005'te tamamlanan ve Bach'ın başlıca piyano eserlerini kaydettiği 11 yıllık projesi için The Sunday Times "Çağımızın gurur duyulacak kayıtlarından biri" diye yazarken; The Guardian, Angela Hewitt'i "Çağımızın en önde gelen Bach piyanisti" olarak gösteriyor. Hewitt, 2006 Gramophone Ödülleri'nde "Yılın Sanatçısı", 2010 MIDEM Classical Award'da "Yılın Enstrümantalisti" seçildi.


Babası Kanada'nın başkenti Ottava'da Katedral orgcusu olan Hewitt müzisyen bir ailede dünyaya geldi. 3 yaşında piyano çalmaya başlayan sanatçı ilk konserini verdiğinde dört, ilk bursunu kazandığında beş yaşındaydı. İlk resitalini 9 yaşında veren Hewitt, Toronto Kraliyet Konservatuarı'nı bitirdi. Ottava Üniversitesi'nde Fransız piyanist Jean-Paul Sévilla ile çalışma fırsatı buldu. 1978'de İtalya'daki Viotti Yarışmasında birincilik kazandı. Bu ilk ödülünü Leipzig Uluslararası Bach Yarışması (Almanya), Washington D.C. Uluslararası Bach Yarışması, Zwickau Uluslararası Schumann Yarışması (Almanya), Cleveland Casadesus Yarışması, La Scala'daki Dino Ciani Yarışması(Milano) ve Toronto Uluslararası Bach Yarışması büyük ödülleri takip etti. 2000 yılında devlet nişanı alarak Kanada Kraliyet Cemiyeti'nin bir üyesi olan Hewitt, 2006 yılında kraliçenin doğum günü onuruna OBE (İngiliz Kraliyet Nişanı) ile ödüllendirildi.

2003'te Kraliyet Filarmoni Ödüllerinde "BBC Radyo 3 Dinleyici Ödülü" verilen Angela Hewitt, 2006 yılında Gramophone Ödülleri'nde "Yılın Sanatçısı", 2010'da MIDEM Classical Award'da "Yılın Enstrümantalisti" seçildi.

Angela Hewitt, 1985 yılından beri Londra merkez olmak üzere İngiltere, Kanada ve İtalya üçgeninde bir yaşam sürdürüyor. Ottawa,Toronto, Queen's, Open, Mount Saint Vincent ve Saskatchewan üniversitelerinde onursal üyelikleri bulunuyor. Angela Hewitt, Kuzey Amerika ve Avrupa'dan Japonya, Rusya ve Avusturalya'ya kadar dünyanın dört bir yanında resital ve konserler veriyor. Londra, New York, Paris, Los Angeles, Toronto, Tokyo, Seul, Sidney, Melbourne, Varşova, Milano, Lizbon, Venedik, Zürich, Stuttgart ve Hong Kong gibi şehirlerde, Carnegie Hall, Concertgebouw, Wigmore Hall, Royal Albert Hall, Royal Festival Hall, Lincoln Center, Sidney Opera House, Queen Elizabeth Hall gibi dünyanın en önemli salonlarında sahneye çıkıyor. Angela Hewitt'in birlikte aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında BBC Senfoni Orkestrası, Houston Senfoni Orkestrası, Dallas Senfoni Orkestrası, Cleveland Senfoni Orkestrası ile Avusturalya Oda Orkestrası ve Deutsche Kammerphilharmonie Bremen Oda Orkestrası gibi orkestraları sayabiliriz. Edinburg Festivali'nin yanı sıra Osaka, Prag, Hong Kong ve Oslo festivalleri de Hewitt'in davet aldığı festivallerden bazıları. Angela Hewitt, 2005 yılından beri İtalya'da her yıl düzenlenen Trasimeno Müzik Festivali'nin baş aktörü. Dünyanın dört bir yanından gelen müzikseverlerin izlediği ve yedi gün süren bu festival İtalya'daki Trasimeno gölü kıyısında bulunan Malta Şövalyeleri Kalesinde gerçekleşiyor. Bu yedi gün boyunca Hewitt yedi resital veriyor ve yanı sıra pek çok müzisyen, opera sanatçısı, oda müziği orkestrası ve şefler festivalde yer alıyor. Kanada'lı klasik müzik bestecilerinin özellikle Angela Hewitt için yazdıkları solo eserleri de resitallerinde seslendiriyor.

Bugüne kadar yayınlanmış 30'dan fazla albümü bulunan Angela Hewitt'in albümleri İngiliz Plak şirketi Hyperion Records etiketi taşıyor.  Yayınlanan her albümü büyük beğeni toplayan ve övgü dolu sözler alan sanatçının Bach Konçertoları albümü daha yayınlanır yayınlanmaz Amerikan Billboard listelerine girdi ve Gramophone Magazine tarafından "Ayın Albümü" seçildi. Son dönem albüm çalışmaları yoğun bir şekilde devam eden ve albümleri birbiri ardına yayınlanan sanatçının 2011'de Mozart'ın tüm konçertolarını kaydetmek üzere başladığı maratonun ilk CD'si yayınlandı. 2012'de Debussy'nin solo piyano için yapıtlarından oluşan albümünü Schumann'ın eserlerini kaydettiği son albümü takip etti. Albümün çıkış tarihi Temmuz 2012.

Angela Hewitt'in piyanizminden örnekler, resital programı ve geniş bilgiye buradan ulaşbilirsiniz. 

İstanbul Resitalleri 2012-2013 sezonu diğer konserleri için lütfen tıklayınız.

- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve resital başlama saatinde kapılar kapanır. Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler.

- İstanbul Resitalleri, tarih, sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.

- 12 yaşından küçükler etkinliklere alınmaz.

- Etkinlikte 18 yaş sınırı bulunmaktadır.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT