Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas danst Rosas

Tarihler: 22 Haziran 2013 Cumartesi ~ 23 Haziran 2013 Pazar 22, 23 Haziran Saat: 20:00

Yer: Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat

Ücret: 1. Kategori - 112.00 TL 2. Kategori - 56.00 TL 3. Kategori - 17.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, mekan gişe

Adres: Hakkı Yeten Cad. No:10 Dikilitaş Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 215 60 37

Web: http://http://www.fulyasanat.org

E Posta: info@fulyasanat.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 22, 2013 ~ Haz 23, 2013

Bimeras tarafından düzenlenen iDANS Uluslararası Çağdaş Dans ve Performans Festivali, öncü koreograf Anne Teresa Keersmaeker’i çağdaş dans tarihinde bir çığır açmış olan eseriyle İstanbul’a konuk ediyor.

Rosas danst Rosas, 1983’teki sunumundan sonra çok büyük başarı elde etmiş; Rosas Topluluğu’nun doğmasına vesile olmuştu. Dünyanın çeşitli yerlerinde sayısız defa icra edilen gösteri bir klasiğe dönüştü; yaratıldığından bu yana geçen 30 yıl içinde yeni dansçı grupları tarafından tekrar tekrar öğrenildi. Anne Teresa De Keersmaeker’in kendisi de, 30 yıl sonra üçüncü kuşaktan üç kişiyle beraber dans etmek üzere sahnedeki yerini alarak bize bir sürpriz yapabilir!

Rosas danst Rosas, aynı zamanda “yazar hakları” ve “koreografi intihali” meseleleri hakkında yakın zamanda cereyan eden bir tartışmaya konu olmuştu. Ünlü bir pop şarkıcısı Beyoncé yeni video-klipinde bu koreografiyi izin almaksızın kullanmıştı. Bu hadise de avangart sanatla popüler kültür arasındaki ilginç bir karşılaşmaya işaret etmişti.

Avrupa’da sahne sanatları alanında 1980lerin ortalarından itibaren farklı bir koreografi anlayışını öneren ve dans ve koreografi arasındaki ilişkiyi tamamen dönüştüren yeni bir sanatsal saha oluştu. Bu gelişime en büyük katkı verenlerden biri –hem sanatçı, hem vizyoner, hem de eğitimici kimliğiyle- Anne Teresa De Keersmaeker oldu. De Keersmaeker 1981 yılında Flaman Hükümeti’ne Rosas projesi için bir destek başvurusunda bulunmuş ve tuhaf şeyler yaptığı düşünülen bir yeni yetme olduğu gerekçesiyle reddedilmişti. Fakat bundan tam yirmi yıl sonra sanata yaptığı katkılardan dolayı Belçika Kralı 2. Albert tarafından “barones” ilan edildi! 

Ayrıntılı bilgi: www.idans.info

- Gösteriye geç gelen izleyiciler salona alınmayacaktır.
- Gösteri sırasında kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu ve her türlü kayıt cihazı ile kayıt yapılması yasaktır.
- Gösteriye 7 yaşından küçük çocukların getirilmemesi rica olunur. 7 yaş ve üzeri çocuklar için bilet alınması gerekmektedir.
- Satın alınan biletler, konserin iptali veya tarih değişikliği olması dışında değiştirilemez veya iade edilemez. İptal veya tarih değişikliği sonucunda yapılacak iade ve değiştirme işlemleri değişiklik duyurusunda belirtilen tarihe kadar gerçekleştirilmelidir.
- Tüm İKSV Lale Kart üyelerine bütün kategorilerde %25 indirim uygulanacaktır. Bu indirim kart başına 2 biletle sınırlıdır. Lale kartların gösteri girişinde de gösterilmesi zorunludur.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Unhandled Exception.
SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 syntax error, unexpected $end, expecting FTS_TERM or FTS_NUMB or '*'
You can find the error back in the log.