AYURtrio Yaşamı Müzikle Anlatacak

Tarihler: 05 Aralık 2013 Perşembe ~ 05 Aralık 2013 Perşembe

Yer: Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat

Adres: Hakkı Yeten Cad. No:10 Dikilitaş Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 215 60 37

Web: http://http://www.fulyasanat.org

E Posta: info@fulyasanat.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 5, 2013 ~ Ara 5, 2013

Hollanda’da 2011 yılında kurulan ve ismini Farsça ve Hintçede yaşam anlamına gelen ‘Ayur’kelimesinden alan AYURtrio 5 Aralık Perşembe akşamı saat 20.00’de Beşiktaş Belediyesi tarafındanFulya Sanat’ta müzikseverlerle buluşturulacak. Piyano, keman ve çellonun muhteşem uyumunu yansıtan ekip, Brahms ve Çaykovski’den önemli eserler seslendirecek.

Hollanda’da araştırmacı bir ruh ve büyük müzik sevgisi ile bir araya gelen piyanist Hülya Keser, violinist Adelina Hasani ve çellist Paul Uyterlinde’den oluşan AYURtrio İstanbul’u ziyaret ediyor. Hem Hind hem Fars dillerinde yaşam anlamına gelen Ayur kelimesi ile özdeşleştirdikleri müziklerini sahneleyecek olan grup, Beşiktaş Belediyesi’nin katkıları ile 5 Aralık akşamı saat 20.00’de Fulya Sanat’ta dinleyiciler ile buluşacak.

İki önemli trio bir arada
İlk albümlerinin kaydını Hollanda’daki Garanti International desteği ile gerçekleştiren AYURtrio, iki önemli bestecinin trio formatındaki birer eserini kaydetti. AYURtrio’nun albümünde İlhan Baran’ın “Dönüşümler” isimli piyanolu üçlüsü ve Çaykovski piyano triosu bulunuyor. Grup üyeleri Perşembe günkü konserde, çalacakları Çaykovski triosunun yanı sıra, Brahms, Fazıl Say eserleri ile Sarı Gelin türküsünün kendilerine özgü bir yorumunu da dinleyicilerle paylaşacaklar.

Profesyonel bir kadro
6 yaşından beri piyano ile iç içe olan Hülya Keser’in piyanist olarak yer aldığı grupta, violinist olarak, 2002’den beri Brabants Filarmoni Orkestrası’nın başkemanı olan Adelina Hasani ve çellist olarak da Tilburg Konservatuarı çello bölümü profesörlerinden Paul Uyterlinde bulunuyor. 1997’de Kültür Bakanlığı desteği ile Rotterdam Konservatuarı’nda yüksek lisansına devam eden Keser, halen Brabants Konservatuarı’nda müzik dersleri veriyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT