Fulya Özlem Band

Tarihler: 10 Temmuz 2014 Perşembe ~ 10 Temmuz 2014 Perşembe 22:30

Yer: Beyoğlu Hayal Kahvesi

Ücret: 1. Kategori - 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Hayal Kahvesi-Büyük Parmak Kapı Sok. Afrika Han, No:19 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 25 58

Faks: 0212 292 78 37

Web: http://http://www.hayalkahvesibeyoglu.com

E Posta: info@hayalkahvesibeyoglu.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 10, 2014 ~ Tem 10, 2014

Şarkıcı ve söz yazarı Fulya Özlem Band, 10 Temmuz'da Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde sahne alıyor.

Fulya Özlem, dünyanın farklı müzikal geleneklerini buranın müziği ile harmanlayan İstanbullu bir şarkıcı-şarkı yazarı. Yeni albümü Alba’da (İspanyolcada ‘şafak’ anlamına geliyor) Türk müziği ve Güney Amerika müziğini kendine özgü bir biçimde bir araya getiriyor; her iki dünyanın seslerinin bir çiftdilli şarkılar evreninde buluşması Alba… Dolayısıyla Türk makamları, Sabalar, Hicazlar , Nihaventler, türk ritmleri, dokuz sekizlikler, Curcuna’lar Arjantin’in Chacarera’sı, Şili’nin Queca’sı, Nueva Cancion geleneği, Peru’nun Festejo’su , afro-peru ritmleri, Brezilya’nın Bossa Nova’sı, Fojo’su ve Berlin’in ayazı, yaşanmışlıkları bu albümde ‘seviyeli bir çok kültürlü beraberlik’ içerisindeler. Albümdeki şarkıların besteleri ve sözleri Fulya Özlem’e ait, aranjmanları ise Şili’nin çağdaş folk jazz sahnesinin önde gelen besteci ve müzisyenlerinden Rodrigo Santa Maria ve Luis Barrueto yaptı.

Aslında müzikal bir buluşma derken aynı zamanda gerçek bir buluşmanın ardından ortaya çıktı Alba. O sıralarda Berlin’de yaşayan Fulya, Rodrigo ve Luis’le bu şehirde bir partide tanıştı ve ancak birlikte çalmaya başladıklarında Fulya’nın şarkıları gerçek hissiyatlarına kavuşmaya başladılar. Bir yıldan daha az bir süre içinde İstanbul’da Alba’yı kanun, darbuka, Osmanlı stili keman gibi geleneksel enstrümanlar çalan Türk müzisyenlerle birlikte kayıt etmek için bir araya geldiler.

Bu sayede Alba , ‘solo bölümünde oryantal enstrümanlar olan latin caz grubu’ sounduna kavuştu ve  Fulya’nın kablosuz aşklardan, Berlin’de tercümesinde kaybolmuş insanlardan ve nasıl hayatın bazen insana dişçinin bekleme odasında sonsuz bir bekleyiş gibi geldiğinden bahseden naif sesinden bir psikodelik müzikal anlatıya dönüştü. Fulya’nın müziği böylece onun Organik Müzik kavramının, yani: ‘dünyanı paylaşan müzisyenlerle yaptığın, dünyanı yansıtan müzik’in en iyi göstergesi…

Alba, İstanbul’da ve kısmen de Şili’nin Santiago kentinde 2013 yazında kaydedildi, mastering ve mixing’i ise Şili’nin en profesyonel stüdyolarından Madreselva’da Alfonso Perez tarafından yapıldı. 

Alba (Şafak, Tan) ismi ile müsemma, dünya müziğinde yeni bir dönemin başlangıcını müjdeliyor, füzyon, artık müzisyenlerin etraflarındaki müziği nasıl duyduğunu ve onları kendi kökleriyle birleştirerek nasıl yepyeni ve melez bir soundu yakaladıklarını yansıtıyor, bu da multikültürel şehirlerde yaşamanın ve çok gezmenin sonucu ortaya çıkan bir durum. Daha önce duyduğumuz hiçbir şeye benzemiyor dolayısıyla Şafak, tüm dünyada ortak olan ama getirdiği sürprizlerle yepyeni olan bir günün Şafağı: Alba. 

Alba’da:
Vokaller: Fulya Özlem
Geri vokaller: Rodrigo Santa Maria, Luis Barrueto, Güneş Demir
Gitar: Rodrigo Santa Maria
Bas: Andres Gastelo
Davul: Luis Barrueto
Perküsyonlar: Luis Barrueto, Greco Acuna
Piyano: Ariel Pino
Kanun: Can Yıldırım
Keman: Ruben Tenenbaum
İkinci Gitar: Güneş Demir
Darbuka: Hakan Kaya
Saksafon: Ceyhun Kaya
Düzenlemeler: Rodrigo Santa Maria ve Luis Barrueto
Müzikal yönetim: Rodrigo Santa Maria
Kapak illüstrasyon: Öykü
Kapak tasarım: Güldeniz Danışman

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT