sa.ne.na “Minimalist Müziğin Yaratıcısı Reich”

Tarihler: 18 Nisan 2013 Perşembe ~ 18 Nisan 2013 Perşembe 20:00

Yer: Borusan Müzik Evi

Ücret: Ayakta - 22.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. Orhan Adli Apayadın Sok. No: 1 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 336 32 71

Web: http://http://www.borusanmuzikevi.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 18, 2013 ~ Nis 18, 2013

Çağdaş perküsyon topluluğu sa.ne.na, Borusan Müzik Evi’ne minimalist müziğin yaratıcısı Steve Reich’a adanan bir konserle dönüyor. Reich’ın son dönem eserlerinden Mallet Quartet ve Sextet’in de Türkiye prömiyerlerinin yapılacağı konser, 18 Nisan Perşembe akşamı dinleyenlere ritmin enerjisini ve gücünü hissettirmeyi vaat ediyor.

Bir rock grubu ile yaylı çalgılar dörtlüsü arasında duran, Amy Salsgiver, Kerem Öktem ve Seçil Kuran’dan oluşan sa.ne.na, farklı müziklere ilgisi ve sevdiği müzikleri yaratıcı ve etkileyici programlara dönüştürmek için müzikal işbirlikleri yaparak farklı projelere imza atan bir topluluk. Üretilmiş sesler ve elektroniklerden klasik enstrümanlara, geleneksel ve gelişmiş tekniklerden yararlanarak sürekli dönüşen ve değişen bir müzikal alan işgal eden sa.ne.na’ya bu özel konserde olarak piyanistler Müge Hendekli ve Gülden Teztel ile perküsyonist Emre Günay katılıyor.

Minimalist müziğin yaratıcısı kabul edilen, Brian Eno’dan King Crimson’a dünya çapında pek çok müzik insanına ilham veren Steve Reich’ın yapıtları New York ve Los Angeles Filarmoni’nin de aralarında bulunduğu dünya çapında orkestralar tarafından seslendirildi. Konserde, iki Grammy Ödülü ve bir Pulitzer sahibi olan “Amerika’nın yaşayan en büyük bestecisi” ve müzik düşünürü Steve Reich’ın 1967 yılında yazdığı, ”phasing” tekniğini ilk kez canlı olarak kullandığı çığır açan eseri Piano Phase ve prömiyeri New York’ta Guggenheim Müzesi’nde 1970 yılında yapılan Four Organs seslendirilecek. Reich’ın son dönem eserlerinden Mallet Quartet ve Sextet’in de bu konserde Türkiye prömiyerleri gerçekleştirilecek.

sa.ne.na 18 Nisan Perşembe akşamı dinleyenleri kalplerini ısıtmaya, gözlerini ve kulaklarını yeni bir müzik evrenine çevirmeye davet ediyor.

- Bifokart Klasik sahipleri ve öğrencilerin %10, Bifokart Gold sahiplerinin %30 indirim hakkı bulunur. Kapıda Bifokart'ınız ya da öğrenci kimliğinizi göstermeniz istenecektir.
- Binanın özel mimari yapısından dolayı etkinlik sırasında mekâna giriş yapılamamaktadır. Geç gelen izleyiciler, ara olan konserlerde, ilk arada içeri alınır; arasız konserlerde salona giriş mümkün olmayacaktır.
- Etkinlik sırasında fotoğraf makinesi, kamera, cep telefonu ve başka bir cihazla kayıt yapılması kesinlikle yasaktır.
- Etkinlikten önce cep telefonlarınızı kapatmayı unutmayın.
- Borusan Müzik Evi'nin hiçbir yerinde sigara içilmemektedir.
- Borusan Müzik Evi'nin, elde olmayan nedenlerden ötürü, programda değişiklik yapma hakkı saklıdır. Değişikliklerden dolayı satışı yapılmış olan biletler iade edilmez.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT