Seçkiler

Tarihler: 18 Nisan 2013 Perşembe ~ 18 Nisan 2013 Perşembe 20:00

Yer: SGM Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi

Ücret: Tam 22.00 TL Öğrenci 17.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com SGM Gişe

Adres: Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi Orta Mahalle Üniversite Cad. No:27 Orhanlı 34956 Tuzla İstanbul

Telefon: 0216 483 90 00

Faks: 0216 483 90 13

Web: http://http://sgm.sabanciuniv.edu

E Posta: sgm@sabanciuniv.edu

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 18, 2013 ~ Nis 18, 2013

Dünyada “Kara Tiyatroyu” ilk kez gerçekleştiren grup olma özelliğini taşıyan, 1961 yılında Jirí Srnec tarafından kurulmuş olan Srnec Black Tiyatro “Seçkiler” adlı oyunuyla izleyicilere farklı bir deneyim yaşatacak.  

Siyah tiyatro performansı; siyah perdeler, karartılmış bir sahne, "siyah ışık" (UV ışık), fluorasan kostümlerle görsel illüzyonlar yaratmak için kullanılan, içerisinde dans, mim ve akrobasik anlatım sanatı bulunan, olağanüstü görsellik içeren bir teknikle gerçekleşmektedir.

Çek Cumhuriyeti tarafından sahnelenecek bu ilginç performans 15. Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında İstanbul'da sadece SGM sahnesinde!

Çamaşırhane: Bir yaz günü genç bir kız çamaşırlarını yıkamaktadır ve yıkadıkça da ipe sermektedir; tıpkı daha önce nasıl yapıyorsa aynı şekilde. Ancak bu kez işler her zamanki gibi gitmez ve komedi işte tam da bu anda başlar!

Fotoğrafçı: Eski kamera bir asker ise kız arkadaşı ile hatıra fotoğrafı çektirmek üzere girdiği stüdyodadır. Sessiz sinema zamanlarından Laurel and Hardy, Buster Keaton, Charlie Chaplin bize bu gösterimde sonsuz esin kaynağı olmuş ustalardır. Çok fazla sözün olduğu, ileri teknoloji ile kuşatılarak iyi olanın kısıtlandığı günümüzde aslında en çok bir kahkaha ya da en azından küçük bir tebessüme ihtiyaç duyarız.  

Bavullar: 1962 yılında Edinburgh’daki festivalde, büyük tiyatro ailesinin önemli eleştirmenleri tarafından tiyatro sahnesine tekrar sihri getiren grup olarak tanımlanmıştık.  Bavul başlıklı skeç; küçük bavulu ile sahneye gelen adamı görünceye dek aslında hiçbir eşyası olmadığı için çok mutlu bir adamın hikayesini anlatmaktadır.

Kemancı: Çılgın müzisyenin bu komik skecinde, keman kendisini bir köpek sanmakla kalmayıp bir süre sonra bir kaza dönmekten de geri durmayacaktır.

Mahkum: Bu öykü, bize aşkı her yerde bulabileceğimizi anlatmaktadır.

Büyücü: Bu öyküde; Karizmatik Büyücü görünmez aktörler ile size harika bir gösterim sunacak.

Lambalar: Bu öyküde, mucit zehirli bir içeceği tadarken yakalanır ama o çoktan kaldırabileceğinden çok daha fazlasını içmiştir.  

http://www.blacktheatresrnec.cz

- 7 yaşından küçükler salona alınmayacaktır. 7 yaş ve üstü bilete tabidir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT